avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Sot si sotie recasatoriti - fiecare avand dintr-o casatorie anterioara cate un copil. Au o locuinta proprietate comuna cu bunuri in ea ). Fiecare poseda o alta proprietate mostenita fiecare de la parintii lor. Problema este : cel mai bine este ca fiecare sa vanda proprietatea copilullui sau - la succesiunea in cazul decesului unuia dintre ei , celalalt are dreptul 1/4 din proprietatea mostenita ( cu bunurile din ea?)Am inteles ca sotul supravietuitor nu poate vinde aceasta proprietate si dupa decesul acestuia din urma revine copilului de drept. Cum am siguranta ca nu distruge proprietatea mostenire . In plus sotia cu care este casatorita de 6 ani , desi stau de 25 ani impreuna sustine ca lcruri aflate in proprietatea mostenita de sot ar fi cumparate de ea desi sunt lucruri cumparate de sot cu prima sotie inainte 1989 sau mostenite de la bunici ea vrand sa le lase copilului ei. Ce pot face?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Drepturile unui copil infiat miha1 miha1 Am un copil infiat de la zero ani .Cand a implinit copilul 8 ani, mama a decedat, iar tatal s-a recasatorit cand copilul avea 12 ani Acum copilul este major, ... (vezi toată discuția)
Donatie dodorel62 dodorel62 eu m-am recasatorit si nici eu si nici actuala sotie nu am incheiat un act prenuptial ,ea avand o masina si o casa dar si copii majori,iar eu am o casa si un ... (vezi toată discuția)
Cum se împarte succesiunea în cazul unei familii cu un copil al ambilor soți și unul din căsătoria anterioară a unuia dintre ei? Chiriac Tiberiu Gabriel Chiriac Tiberiu Gabriel In cazul unei familii(casatorie legitima)unde sunt si doi copii(unul comun,unul din casatoria anterioara a sotiei)la decesul sotului cum se imparte masa ... (vezi toată discuția)