avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Business online: Termeni si conditii / drepturi si ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Business online: Termeni si conditii / drepturi si obligatii / proprietate intelectuala

Buna ziua,

Sunt in cautarea unui avocat cu experienta in probleme legale in afacerile online. Detin un site si am nevoie de documente precum "Termeni si conditii", de informatii legate de cine are si cine nu are dreptul sa copieze continutul de pe site-ul meu, de legi legate de activitatea pe care o desfasor pe acest site.

Va rog sa imi recomandati pe cineva cu experienta dovedita sau cel putin cu un interes ridicat in a afla tot ce trebuie stiut despre desfasurarea in completa legalitate si siguranta a unui business online.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Lika , utilizator 20:03, 9 Decembrie 2008
Am o oarecare experienta in domeniu, asa ca v-as putea ajuta cu unele raspunsuri la intrebarile dvs.

In principiu, nimeni nu poate copia informatie de pe siteul dvs, cata vreme informatia in cauza este protejata de ideea de drept de autor. In privinta legilor legate de activitatea pe care o desfasurati, ar trebui sa stiu mai multe pentru ca nu imi dau seama daca sunteti doar publisher sau aveti si activitate de servicii / comert electronic.

Oricum, in mai toate cazurile, trebuie sa respectati legea privind comertul electronic, ordonanta guvernului privind protectia consumatorilor in contractele incheiate la distanta, legea privind protectia datelor personale ale utilizatorilor care va furnizeaza aceste date, codul fiscal, etc.

Ca sa fiti perfect acoperit, ar trebui sa va preocupe sa notificati dataprotection.ro de faptul ca realizati activitati de prelucrare de date personale. Ar trebui sa aveti un document de genul "privacy policy" / "acord de confidentialitate" pe site. Ar trebui sa afisati online informatiile prevazute de legea privind comertul electronic si asa mai departe.

Insa, dat fiind ca informatiile furnizate de dvs. sunt extrem de putine, mi-e greu sa va dau alte raspunsuri decat cele de mai sus.
Buna seara, in curand voi deschide si eu un e-magazin, va fi necesar si pentru mine depunerea acestei notificari la dataprotection.ro?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clarificari comert online - termeni si conditii razvan_i razvan_i Buna ziua, Dorim sa cream un site prin care sa vindem servicii turistice online. In momentul in care se lanseaza o comanda se creaaza un raport juridic prin ... (vezi toată discuția)
Dețin o firmă cu sediul în usa, cum pot înființa un magazin online în românia? alinaev alinaev Buna ziua, Detin o firma in USA si recent am avut o multime de cereri de la clientii din Romania sa deschidem un site in limba romana. Cum se poate face ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat pentru magazin online. ce documente fiscale sunt obligatorii? Mihai223 Mihai223 Pentru un magazin cu vanzare online si livrare prin curier trebuie casa de marcat fiscal si emitere de bon fiscal SAU e suficient si perfect legal emiterea de ... (vezi toată discuția)