avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj succesoral in absenta certificatului de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj succesoral in absenta certificatului de mostenitor.

Buna dimineata.As dori sa stiu daca se poate deschide un partaj succesoral in absenta certificatului de mostenitor.Tatal a murit in urma cu 4 ani si au ramas ca mostenitori sotia supravietuitoare si 4 copii.Multtumesc.
Buna ziua
in cazul in care doriti obtinerea unui partaj succesoral judiciar, puteti formula o actiune in instanta prin care solicitati sa se constate calitatea de mostenitor a sotiei supravietuitoare si a copiilor, sa se constate care este masa succesorala si solicitati iesirea din indiviziune.
In situatia in care mostenitorii se inteleg asupra masei succesorale, se poate depune cererea la notarul public din raza teritoriala a ultimului domiciliu al defunctului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune C-D.Z C-D.Z Buna ziua, as dorii si eu o indrumare in acest caz: In 1994 a murit tatal meu, iar in 1997 mama impreuna cu mine si fratele mai mic am mers la notariat si ... (vezi toată discuția)
Partajul succesoral ClaudiaIoana ClaudiaIoana Dupa moartea sotului, in 2011, sotia a ascuns la sora sa un ceas si un calculator de ultima generatie ce apartineau defunctului. In 2012 descendentul ... (vezi toată discuția)
Succesiune anushca anushca Verisoara mea a fost casatorita 50 de ani ,locuind la tara,in casa socrilor, impreuna cu varul meu. Cand socrii au murit, varul meu a facut succesiunea dar nu ... (vezi toată discuția)