avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Subiect: Conventie de plata intre angajat si angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Subiect: Conventie de plata intre angajat si angajator

Am lucrat la o firma .....de fapt inca mai lucrez deoarece sunt in preaviz........in luna ianuarie "am produs" un prejudiciu firmei si anume .... ca sef birou mecano-energetic aveam ca si atributii in fisa postului verificarea periodica a centralelor termice murale din cadrul societatii ..... lucru care nu s-a intamplat (recunosc din culpa mea) ........ ca urmare a unor fluctuatii de tensiune una din centrale s-a defectat (placa electronica - lucru ce nu putea fi sesizat in veci la verificarea periodica ).....prin asta am vrut sa arat ca nu a fost vina mea ca centrala termica s-a defectat .....dar nu asta este problema ....... ca urmare mie si colegului de birou ne a fost imputata contravaloarea centralei termice 1800 Lei..........eu am semnat o conventie de plata prin care mi-am luat angajamentul k in termen de 12 luni voi plati o rata lunara de 78 Lei retinuta din salariu ce va acoperi paguba produsa si anume 900 Lei......... la sf lunii Aprilie a primit o decizie prin care postul pe care eram eu angajat se va desfinta .......deci concediere ......... din cele 12 rate eu am platit doar 2 ......ESTE NORMAL SA MI SE OPREASCA RESTUL DE SUMA DIN LICHIDARE SI BANII PE CONCEDIU ??? AVAND IN VEDERE K EU AM SEMNAT O CONVENTIE PRIN CARE MI-AM LUAT ANGAJAMENTUL DE A PLATI LUNAR SUMA DE 78 Lei??? IN CONDITIILE IN CARE AM FOST DAT AFARA (CONCEDIAT) SI NU AM PLECAT EU PRIN DEMISE.????????
Cel mai recent răspuns: ContSters250888 , utilizator 11:03, 3 Mai 2012

ca urmare a unor fluctuatii de tensiune una din centrale s-a defectat (placa electronica - lucru ce nu putea fi sesizat in veci la verificarea periodica ).....
Art. 254 alin. (2) Salariatii nu raspund de pagubele provocate de forta majora sau de alte cauze neprevazute care nu puteau fi inlaturate si nici de pagubele care se incadreaza in riscul normal al serviciului.

Daca ati fost concediat angajatorul nu mai are de unda sa va retina banii deoarece nu mai sunteti salariat la el.
Art. 258
(1) In cazul in care contractul individual de munca inceteaza inainte ca salariatul sa il fi despagubit pe angajator si cel in cauza se incadreaza la un alt angajator ori devine functionar public, retinerile din salariu se fac de catre noul angajator sau noua institutie ori autoritate publica, dupa caz, pe baza titlului executoriu transmis in acest scop de catre angajatorul pagubit.
(2) Daca persoana in cauza nu s-a incadrat in munca la un alt angajator, in temeiul unui contract individual de munca ori ca functionar public, acoperirea daunei se va face prin urmarirea bunurilor sale, in conditiile Codului de procedura civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns negativ reclamatie, ma pot adresa anpc? Pitesti Pitesti In urma unei probabile supratensiuni, s-a ars placa electronica a centralei termice, lucru mentionat in PV de inlocuire a acesteia. Am facut o ... (vezi toată discuția)
Demisie - lichidare polip polip Poate angajatorul sa refuze semnarea lichidarii in cazul in care angajatul are datorii recunoscute in scris fata de firma ? Angajatul poate fi angajat de alta ... (vezi toată discuția)
Sanatate si securitate in munca meya1808 meya1808 Va rog sa ma ajutati cu un model de "Instructiuni proprii de sanatate si securitate in munca pentru activitatea de prelucrare automata a datelor" . (vezi toată discuția)