buna seara!
va rog sa-mi raspundeti si mie la o intrebare.
in perioada 2001-2006 am avut dat spre inchiriere un spatiu comercial care era la mine in casa.
acum mi-a sosit de la CAS o somatie de plata a contributiei catre casa de assigurari de sanatate.
va rog sa-mi spuneti daca e normal sa platesc cobntributii la CAS pentru venitul din chirie.
in somatie nu este trecut din ce motiv sunt impozitat ci sunt trecute ....
iar la acte normative sunt trecute mai multe:og 92/2003, og. 150/2002 si legea 95/2006
in fine, mai sunt in vigoare?, ce pot sa fac ca sa scap fara plata... alte persoane care au case date spre inchiriere nu au fost somate sa plateasca contributii catre CAS. CE POT FACE???
Dvs. va referiti la CASS (contributia pentru asigurarile sociale de sanatate) nu la CAS (contributia care se achita pentru a beneficia de pensie).
O.G. nr. 92/2003 este Codul de procedura fiscala iar Legea nr. 95/2006 priveste reforma in domeniul sanatatii.
In lipsa oricaror informatii suplimentare, nu cred ca somatia pe care ati primit-o are vreo legatura cu venitul din chirie!
Somatia am primit-o de la CASA DE ASIGURARI DE SANATATE A JUDETULUI... asa ca va rog sa-mi spuneti ce este de facut? daca se platesc contributii din venitul din chirii? cum sa ma apar, ce legi sa invoc?
Taxe sanatate
aristel
am primit astazi 24.07.2008 o somatie de la casa de asigurari de sanatate sa platesc o cota de 6% din venitul pfa-ului . este legal ?mentionez ca sunt angajat ... (vezi toată discuția)