Buna ziua ,prin anul 2004 am luat doua telefoane mobile prin banca si nemaiavand servici in 2005 nu am mai platit ultimele 2 sau 3 rate .Acum de vreo 2 ani imi tot vin acasa plicuri cum ca am de plata peste 1100 de lei(am gasit chiar lipit pe usa cum ca am fost cautat de un executor - firma de recuperare).Vreau sa stiu daca aceasta datorie nu s-a prescris. Mentionez ca la data cand am facut creditul aveam pe buletin o adresa ,eu locuind la alta , iar plicurile de la ei imi vin de cand am schimbat buletinul si adresa corespunde domiciliului meu.Va multumesc!
Daca de la scadenta ultimelor doua rate, au trecut mai mult de 3 ani, creantele sunt prescrise. oricum cei de la firma de recuperare, nu stiu ce inseamna notiunea de prescriptie, sau nu-i intereseaza, treaba lor fiind aceea de a intimida oamenii cu somatiile lor. In realitate aceste somatii nu au nicio valoare, si nu produc niciun efect juridic. In lipsa unui titlu executoriu, nu exista mijloc de constrangere pentru a fi obligat la plata. Scopul lor este sa sperie oamenii, acestia sa plateasca de buna-voie, si odata facuta plata, chiar daca ea nu era datorata, ramane omul cu banii dati, neamaivand cum sa ii recupereze. Nu raspundeti acestor amenintari, si fiti linistita, nu au ce sa va faca.
Multumesc pentru raspuns! Mai exista o mica problema ,eu le-am trimis in urma cu cateva zile un mail prin care le ceream o esalonare ,dar nu mi-au raspuns.Exista pericolul sa fi considerat ca mi-am recunoscut datoria si sa pot fi executat silit ? va multumesc!