avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorie pt telefoane mobile
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorie pt telefoane mobile

Buna ziua ,prin anul 2004 am luat doua telefoane mobile prin banca si nemaiavand servici in 2005 nu am mai platit ultimele 2 sau 3 rate .Acum de vreo 2 ani imi tot vin acasa plicuri cum ca am de plata peste 1100 de lei(am gasit chiar lipit pe usa cum ca am fost cautat de un executor - firma de recuperare).Vreau sa stiu daca aceasta datorie nu s-a prescris. Mentionez ca la data cand am facut creditul aveam pe buletin o adresa ,eu locuind la alta , iar plicurile de la ei imi vin de cand am schimbat buletinul si adresa corespunde domiciliului meu.Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 3 Mai 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: ctlnalexa , utilizator 14:34, 3 Mai 2012
Daca de la scadenta ultimelor doua rate, au trecut mai mult de 3 ani, creantele sunt prescrise. oricum cei de la firma de recuperare, nu stiu ce inseamna notiunea de prescriptie, sau nu-i intereseaza, treaba lor fiind aceea de a intimida oamenii cu somatiile lor. In realitate aceste somatii nu au nicio valoare, si nu produc niciun efect juridic. In lipsa unui titlu executoriu, nu exista mijloc de constrangere pentru a fi obligat la plata. Scopul lor este sa sperie oamenii, acestia sa plateasca de buna-voie, si odata facuta plata, chiar daca ea nu era datorata, ramane omul cu banii dati, neamaivand cum sa ii recupereze. Nu raspundeti acestor amenintari, si fiti linistita, nu au ce sa va faca.
Multumesc pentru raspuns! Mai exista o mica problema ,eu le-am trimis in urma cu cateva zile un mail prin care le ceream o esalonare ,dar nu mi-au raspuns.Exista pericolul sa fi considerat ca mi-am recunoscut datoria si sa pot fi executat silit ? va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restanta la cardul de credit andreia23 andreia23 In anul 2005 am facut un contract pt un card de credit cu o anumita banca cu val de 1000 ron.Am platit cateva rate pana in 2006,pe urma nu am mai reusit.Luna ... (vezi toată discuția)
Notificare prealabila inceperii executarii silite dupa 8 ani marysa_2u marysa_2u am facut un credit in 2004,am platit pana in 2005 ....dupa multe scrisori si amenintari de la o KSI azi am primit notificarea de la ei cu timbru fiscal de ... (vezi toată discuția)
Notificare executare silita Livica Livica O cunostinta a facut un credit la [banca] in 2002 si o perioada nu a reusit sa plateasca ratele. Prin 2007 a avut posibilitatea sa plateasca, s-a dus la banca ... (vezi toată discuția)