avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... ELIBERARE PASAPORT COPIL SI ADULT
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

ELIBERARE PASAPORT COPIL SI ADULT

Buna ziua ,

As dorii sa stiu care sunt actele necesare cat si costurile pentru eliberarea pasaportului atat pentru o persoana majora cat si pentru o persoana minora.
Mentionez ca minorul se afla in custodia sotiei , fiind din prima casatorie.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 15:05, 3 Mai 2012
Pentru adult:
- cartea de identitate în original
- chitantele taxelor (244 lei taxa pasaport + 32 lei taxa consulara - se pot achita ambele la CEC Bank)
- pasaportul anterior in original (daca exista)

Pentru minor:
- certificatul de naştere, în original;
- cartea de identitate a mamei;
- chitantele taxelor (aceleasi sume)
- hotararea judecatoreasca de incredintare a minorului, ramasa definitiva si irevocabila
Mama trebuie sa fie cea care depune actele si desigur copilul trebuie sa fie prezent.

Atentie, chitantele trebuie sa fie pe numele viitorului titular al pasaportului, nu pe numele celui care plateste :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaportul copilului obligatoriu? va rog este urgent! anya_anna anya_anna sapt viitoare vin cu bebelusa mea de 4 luni in tara pt o luna. am sa calatoresc doar eu cu ea...iubitul meu munceste si nu poate venii...el este maltez ... ce ... (vezi toată discuția)
Tipuri de pasapoarte. documente necesare pentru obþinerea pasaportului Ares-3 Ares-3 În conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 2252/2004 al Consiliului Uniunii Europene din 13 decembrie 2004 privind standardele pentru elementele de ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu buletin provizoriu gabrielsiatat gabrielsiatat as dori sa stiu daca se poate iesi cu buletinu provizoriu din tara ? daca nu se poate as vrea sa stiu cum as putea face sa pot iesi din tara ...buletinul pe o ... (vezi toată discuția)