avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... O studenta poate beneficia de indemnizatie pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

O studenta poate beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului si in ce conditii?

Buna ziua,
Incep prin a cere scuze domnilor si doamnelor avocati de intrebarea care am adresat-o pentru ca sunt convinsa ca au auzit-o de nenumarate ori. Am citit prin forum cate ceva, dar inca nu sunt lamurita. Daca esti studenta dupa ce urmeaza sa nasti, primesti indemnizatie de crestere a copilului. In ce conditii? Chiar daca urmezi un master? Chiar daca esti la taxa? Evident ca trebuie sa nasti in cursul anului universitar. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: octaviana_26 , utilizator 13:13, 4 Mai 2012
OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Beneficiaza de CCC daca in cele 12 luni premergatoare nasterii frecventeaza, fara intrerupere, cursurile de zi ale invatamantului universitar organizat potrivit legii, in tara sau in strainatate, intr-un domeniu recunoscut de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, cu exceptia situatiei de intrerupere a cursurilor din motive medicale.





1. Pe perioada cat primiti indemnizatie pentru CCC puteti sa urmati cate cursuri doriti dvs., cu sau fara taxa, cu sau fara frecventa.

2. - Singura conditie este sa nu aveti venituri profesionale (salariu, venit din activitati independente sau agricole, din contracte civile, de colaborare, de prestari servicii).
- Daca veti obtine astfel de venituri vi se va suspenda indemnizatia pentru CCC pe perioada obtinerii de astfel de venituri.
Va multumesc! Am observat ca daca urmez cursuri si in strainatate pot primi indemnizatia respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere a copilului in cazul in care mama este studenta alizukmia alizukmia Buna ziua, Momentan sunt studenta la invatamant la distanta in cardul unei universitati particulare. Am terminat anul 2. Urmeaza sa nasc in lunile ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului andreeavasile89 andreeavasile89 Buna ziua! Situatia in care ma aflu e mai complicata. Am lucrat din decembrie 2011 pana in martie 2012 cu contract de munca pe perioada determinata. Din ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pe timpul facultatii florea_theodora florea_theodora Buna, sunt studenta in anul I la o facultate din cadrul Universitatii din Craiova, cursuri de zi, cu taxa. Anul universitar a inceput in luna octombrie ... (vezi toată discuția)