Buna ziua,
in urma cu o luna fiul meu a fost talharit de catre 2 indivizi.In urma demersurilor facute de catre politie am reusit identificarea unuia dintre atacatori, avand ca drept probe recunoasterea acestuia de catre fiul meu si inca 2 martori.In plus acesta a declarat in cursul interogatoriului ca a savarsit aceasta fapta...dar ulterior a refuzat sa declare si in scris...Mentionez ca exista un dosar la INML. Parchetul a decis eliberarea acestuia pe motiv ca "probele sunt insuficiente"....
Nu pot sa cred ca exista asemenea oameni, care lasa un viitor criminal in libertate cu tot dosarul pentru care politia s-a muncit din greu...
Doresc sa fac o contestatie la aceasta hotarare dar nu stiu catre ce organ sa o inaintez-parchetul raspunde de aceste aspecte sau persoana care a luat aceasta decizie aberanta???
Puteti formula plangere improtriva rezolutiei parchetului, la prim-procuror, apoi daca se mentine rezolutia respectiva si va este respinsa plangerea, formulati la instanta.
Eu inteleg ca nu s-a ajuns in instanta, fiindca , daca probatoriul este insuficient, nu putea fi trimis in judecata.
Impotriva masurii dispuse de procuror se poate face plangere, in termen de 20 de zile de la comunicarea rezolutiei , la prim procurorul parchetului,iar daca si solutia acestuia va fi in sensul de a mentine rezolutiea, mai aveti si calea plangerii la instanta, in termen de 20 de zile de cand primiti solutia prim procurorului.
Din formularea ,,parchetul a decis,, reiese ca parchetul fie nu a inceput up , fie a inceput-o si a apoi l-a scos de sub up pe individ.
Dar poate userul revine cu mai multe informatii.
La intrebarea ,,parchetul raspunde , sau persoana care a luat decizia,, , userul presupun ca se refera la unitatea de parchet si la procurorul care a dispus solutia.
Pentru user: Nu impotriva unitatii parchetului va plangeti, nici impotriva procurorului, ci impotriva actelor procurorului( art. 278 indice 1 Cod procedura penala).
Ce urmeaza?
liviuu
Care este parcursul unei plangeri penale?
plangere penala, - organ de cercetare (politist), - rezolutie procuror, - contestatie rezolutie la prim-procuror, - ... (vezi toată discuția)