avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... eliberare \"din lipsa de probe\"....in cazul unei ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

eliberare "din lipsa de probe"....in cazul unei talharii

Buna ziua,
in urma cu o luna fiul meu a fost talharit de catre 2 indivizi.In urma demersurilor facute de catre politie am reusit identificarea unuia dintre atacatori, avand ca drept probe recunoasterea acestuia de catre fiul meu si inca 2 martori.In plus acesta a declarat in cursul interogatoriului ca a savarsit aceasta fapta...dar ulterior a refuzat sa declare si in scris...Mentionez ca exista un dosar la INML. Parchetul a decis eliberarea acestuia pe motiv ca "probele sunt insuficiente"....
Nu pot sa cred ca exista asemenea oameni, care lasa un viitor criminal in libertate cu tot dosarul pentru care politia s-a muncit din greu...
Doresc sa fac o contestatie la aceasta hotarare dar nu stiu catre ce organ sa o inaintez-parchetul raspunde de aceste aspecte sau persoana care a luat aceasta decizie aberanta???
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:03, 3 Mai 2012
Puteti formula plangere improtriva rezolutiei parchetului, la prim-procuror, apoi daca se mentine rezolutia respectiva si va este respinsa plangerea, formulati la instanta.
Cine l-a pus liber parchetul sau instanta?

Procesul inteleg ca inca se afla pe rol.
Cum s-a comis fapta?
Eu inteleg ca nu s-a ajuns in instanta, fiindca , daca probatoriul este insuficient, nu putea fi trimis in judecata.
Impotriva masurii dispuse de procuror se poate face plangere, in termen de 20 de zile de la comunicarea rezolutiei , la prim procurorul parchetului,iar daca si solutia acestuia va fi in sensul de a mentine rezolutiea, mai aveti si calea plangerii la instanta, in termen de 20 de zile de cand primiti solutia prim procurorului.
Ma refeream la procesul penal ( faza de urmarire penala face parte tot din procesul penal)

Nu cred ca este vorba de NUP, ci de o respingere a propunerii masurii arestarii preventive.

Nici userul nu a precizat clar...
Ce o intelege el prin ,,eliberare"...?

Probabil eliberare din arest...
Din formularea ,,parchetul a decis,, reiese ca parchetul fie nu a inceput up , fie a inceput-o si a apoi l-a scos de sub up pe individ.
Dar poate userul revine cu mai multe informatii.
La intrebarea ,,parchetul raspunde , sau persoana care a luat decizia,, , userul presupun ca se refera la unitatea de parchet si la procurorul care a dispus solutia.
Pentru user: Nu impotriva unitatii parchetului va plangeti, nici impotriva procurorului, ci impotriva actelor procurorului( art. 278 indice 1 Cod procedura penala).

Alte discuții în legătură

Ce urmeaza? liviuu liviuu Care este parcursul unei plangeri penale? plangere penala, - organ de cercetare (politist), - rezolutie procuror, - contestatie rezolutie la prim-procuror, - ... (vezi toată discuția)
Plangere penala cf. art.262 codul muncii Ednis Ednis Am facut o plangere penala la Parchet pt. neexecutarea unei sentinte civile definitive de reincadrare in functie cf. atributiilor din fisa postului.Ce optiuni ... (vezi toată discuția)
Daca parchetul de pe langa judecatorie nu imi raspunde in termenul legal de 20 zile la plangerea introdusa ce trebuie sa fac Gion_71 Gion_71 M-am adresat cu o Plangere catre Parchet si nu a-m primit nici un raspuns,ce procedura trebuie sa urmez in aceasta situatie...., pot sa deschid actiune penala ... (vezi toată discuția)