avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... CNP ptr.straini
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

CNP ptr.straini

Buna seara ! Stimati domni ,as vrea sa va supun spre rezolvare urmatoarea problema.. Am o cunostinta care ingrijeste un copil strain cl.1 a (nu conteaza nationalitatea,extracomunitar oricum).Acest copil are de 2 saptamani o surioara.Problema careia nu-i da de cap (suntem in Romania ) este ca nu poate obtine pt.cea mica CNP-ul necesar la multe usi.Parintii,din cate am inteles, sunt in regula cu permisele de sedere in tara .As vrea sa o ajutam ,spunandu-i acestei femei care este baza legala a rezolvarii problemei pt.ca de rahat ne facem cu orice prilej in fata strainilor.Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 19:42, 3 Mai 2012
Se va prezenta la ORI cu certificatul constator al nasterii si cu certificatul de nastere emis de statul al caror este cetatean este copilul (tara parintilor, care sper ca aplica jus sanguinis) si va primi un aviz de resedinta sau ceva de genul. Ulterior se prezinta la starea civila unde va primi un CNP pentru straini care incepe cu cifra 7/8

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare - drepturi copil nascut in belgia marcel_serv87 marcel_serv87 Buna ziua,sunt Roman detasat la munca in Belgia,si de curand sotia mea a ramas insarcinata. Am vrea sa stim daca coplilul nostru se naste in Belgia,va primi ... (vezi toată discuția)
Plata impozit pe casa ancanina ancanina O persoana care s-a nascut in Romania si s-a stabilit in Europa(Italia) cu multi ani in urma(inainte de dec.1989), iar acum are cetatenie doar italiana, ... (vezi toată discuția)
Divort + drepturi copil cu cetatean strain alexandru22 alexandru22 Salut! Am si eu o intrebare. M-am casatorit vara trecuta cu un cetatean moldovean. Intre timp ea a ramas insarcinata si a nascut, dar noi am avut niste ... (vezi toată discuția)