avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... citatie - plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

citatie - plangere contraventionala

Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti intr-o problema pentru ca nu sunt familiarizata cu termenii juridici si nu prea stiu ce pasi trebuie sa urmez.
In luna aprilie masina parcata in fata blocului a fost lovita in urma unui accident intre alte 2 autovehicule. In urma constatarii agentului de politie, unul dintre conducatori a fost declarat vinovat si in mod normal reparatia masinii ar fi trebuit efectuata pe polita RCA a vinovatului. Acesta insa a contestat decizia politistului, ne-a informat ca intentioneaza sa apeleze la justitie, drept pentru care noi am efectuat reparatia masinii in baza politei CASCO. In data de 3.12.2008 am primit citatie din partea Judecatoriei Sect.2 prin care sunt chemata in instanta in calitate de intervenient in proces cu Brigada de Politie Rutiera in calitate de intimat pentru Fond- plangere contraventionala.
Nu inteleg cum se poate sa apar in calitate de intervenient daca nu am depus nici o plangere sau cerere la Judecatorie si va rog sa-mi spuneti daca este obligatorie prezenta la acest proces. In citatie se specifica faptul ca in caz de neprezentare se va judeca in lipsa daca una din parti solicita acest lucru.
Va multumesc
Corina Loloiu
Cel mai recent răspuns: viorel 33 , utilizator 14:45, 5 Februarie 2009
Prin faptul ca ati fost citata in calitate de intervenient in acel proces, instanta doreste sa preintampine situatia in care dvs ati putea invoca aceleasi pretentii ca si reclamantul, in contradictoriu cu Politia Rutiera, iar prin institutia interventiei vi se face opozabila si dumneavoatra sentinta ce se va pronunta in acest proces. Intr-adevar puteti solicita si judecarea in lipsa in baza art 242 alin.(2) C.pr.civ.
Va multumesc . Cererea de judecata in lipsa pot sa o transmit prin intermediul postei sau trebuie depusa la registratura Judecatoriei?
Inca odata va multumesc pentru raspuns.
Corina Loloiu
trimiteti prin posta, cu indicarea in cerere a numarului de dosar, de pe citatie.
Buna ziua. Ma intereseaza daca a-ti mai rezolvat ceva cu recuperarea pagubei ? Am aceiasi problema exceptind CASCO. Politia mi-a dat dreptate dar el nu recunoaste si a contestat pv. in speranta ca dupa contestatie ma va da in judecata pentru daune morale de parca eu as fi constatat ca lovitura este a lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie in instanta petrica.tataru petrica.tataru Am primit o citatie in instanta, in calitate de intervenient, in proces cu IPJ Sibiu, in calitate de intimat pentru fond- plangere contraventionala. Aceasta ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna intervenient? ContSters98245 ContSters98245 In urma cu ceva luni am avut un accident rutier in care cealata parte a fost constatata ca fiind vinovata. Vinovatul nu a vrut atunci sa imi dea copia dupa ... (vezi toată discuția)
Citare ca intervenient fortat jamesbond12 jamesbond12 Buna seara. Am fost implicat intr-un accident rutier, fara victime, in care eu am fost vinovat. Am fost la constatare amiabila cu persoana pagubite.Ea si-a ... (vezi toată discuția)