avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificari in Contractul colectiv de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificari in Contractul colectiv de munca

Va rog frumos, lamuriti-ma si pe mine.
Atunci cand in cadrul firmei sunt angajati noi sau se modifica salariile, se vor face acte aditionale la CCM, care trebuie depuse la ITM? De fiecare data cand se schimba ceva in cadrul firmei ( legat de angajati , conditiile de munca etc.), trebuie facute acte aditionale si depuse la ITM?
Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:36, 9 Decembrie 2008
Se pot face modificari la CCM de cate ori este necesar, cu conditia ca un exemplar din aceste modificari (cu semnaturile de rigoare) sa fie inaintat le Directia de Munca si Protectie Sociala din judetul dvs.(nu la ITM).
Va multumesc pt raspuns.
Dar mai am o intrebare: si in cazul in care se vor schimba reprezentantii salariatilor, trebuie depus un act aditional in care sa se specifice acest lucru? Pentru ca mi s-a raspuns ca nu e nevoie de acest act decat in cadrul firmei, ca angajatorii sa fie instiintati ca s-au schimbat reprezentantii salariatilor.
Va multumesc frumos.
Inainte de a expira CCM faceti o adunare generala, alegeti alti reprezentanti care semneaza CCM, modificat sau nu, si prezentati la DMPS aceste documente.
Dar CCM a intrat in vigoare anul acesta, fiind valabil pana in 2013.
Daca se vor schimba in urmatoarele 6 luni reprezentantii salariatilor, atunci tb depus actul aditional ?
Va multumesc.
alinaion82 a scris:

Dar CCM a intrat in vigoare anul acesta, fiind valabil pana in 2013.
Daca se vor schimba in urmatoarele 6 luni reprezentantii salariatilor, atunci tb depus actul aditional ?
Va multumesc.

Nu este obligatorie sa duceti la Directia de Munca modificarile cu privire la reprezentantii salariatilor ... ci doar sa anuntati conducerea societatii respective.
Negocierile privind modificare CCM se vor face cu noii reprezentanti ai salariatilor, iar actele aditionale de modificare a CCM incheiate cu acestia se vor depune la Directia de Munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccm- alinaion82 alinaion82 Buna ziua! In cadrul firmei avem CCM din luna octombrie a anului trecut. Acum, ca a trecut un an, trebuie sa se aleaga din nou reprezentantii salariatilor si ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Societatea noastra are CCM valabil pana in anul 2013. In tot acest timp, se mai fac modificari la acest contract? Daca avem angajati noi, se face ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca pe unitate? cris2279 cris2279 Buna ziua, Nu de mult timp firma noastra are 23 de angajati.Din cate stiu eu, in momentul in care sunt mai multi de 21 de angajti, angajatorul trebui sa ... (vezi toată discuția)