avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier soldat cu doi morti si cu doua ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier soldat cu doi morti si cu doua persoane accidentate grav

Buna ziua
In 28 dec 2011 un sofer beat a intrat pe contrasens cu 150 km/h intr-un microbus care circula regulamentar. In microbus se aflau 3 persoane ( parintii si fiica de 17 ani ), soferul a fost ranit grav, cu multiple fracturi si hemoragii interne, sotia a decedat, iar fiica lui a fost in moarte clinica timp de doua luni jumate. Acuma s-a trezit dar o sa ramana cu probleme psihice si mai are nevoie de n operatii pe creier si operatii estetice.
Soferul vinovat a decedat si el. Mentionez ca avea carnetul suspendat pe 2 ani tot din cauza alcoolului, nu avea nici un fel de asigurare si nici verificare tehnica.
Familia vinovatului incearca sa ne conviga sa renuntam la proces in schimbul a 30.000 euro, ceea ce mi se pare foarte putin avand in vedere ca aceasta suma nu acopera daunele, spitalizarea, si operatiile ce mai urmeaza.
Va rog frumos sa-mi spuneti ce sanse avem sa obtinem despagubiri in acest caz, printr-un proces.
puteti obtine despagubiri considerabile de la Fondul Victimelor Strazii. Insa printr-un proces civil.
Sper ca nu facem vreo prostie daca refuzam cei 30.000 euro. Chiar daca sant putini, e mai bine decat deloc
conform legislatiei in vigoare atat sotul persoanei decedate sunt indreptatiti la plata unor daune morale pentru pierderea sotiei si mamei. In afara cestor despagubiri pot solicita indemnizatii pentru suferintele personale suferite in urma accidentului.
Suma de 30.000 euro este derizorie. Pot obtine in instanta sume mai mari pe care le va achita Fondul de protectie a Victimelor Strazii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine poate intenta proces soferului vinovat? marcel0101 marcel0101 Buna ziua, fratele meu a decedat in urma unui accident auto provocat de un alt sofer care a efectuat o depasire pe linie continua, izbind frontal autoturismul ... (vezi toată discuția)
Accident cu vătămare corporală. cât trebuie să plătească șoferul vinovat? Emitza Emitza Cât trebuie să plătească un șofer care se declara vinovat într un accident rutier în urma căruia a rezultat o victimă cu fracturi și entorsă la ... (vezi toată discuția)