avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertul contabil si atributiile sale
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertul contabil si atributiile sale

Buna seara,dupa 1 an de taraganare si al 3-lea expert contabil desemnat am crezut ca in sfarsit se va efectua expertiza contabila solicitat instantei...a fost achitata plata expertului contabil prin asistenta publica judiciara,primesc o scrisoare de convocare din partea d-lui insa fiind plecat din tara il sun si intreb despre ce este vorba spunandu-i ca sunt plecat din tara.Imi comunica faptul ca trebuie sa-i duc din actele depuse la dosar ce l-ar putea ajuta in efectuarea expertizei...insa cum eram plecat din tara sun avocata (de asemenea din oficiu) si ii comunic ce a solicitat expertul contabil,rugand-o pe dansa sa duca cele cerute avand in vedere ca are acces la dosar,insa imi spune ca si contabilul expert are acces la dosar si le poate lua personal..ca nu are timp etc...

L-am sunat pe contabil si i-am comunicat acest lucru...bineanteles ca era nemultumit...

In fine sun ieri sa vad daca s-a efectuat expertiza contabila (stabilirea garantiei totale retinute din momentul angajarii pana in momentul incetarii activitatii) si imi spune ca nu a efectuat nimic si nici nu o face pana nu i se pune la dispozitie actele din dosar..ca dansul este expert contabil si nu cine stie ce....in fine era foarte revoltat...

Intrebarea mea este,am obligatia eu sau avocata sa ii punem la dispozitie acte din dosarul depus la instanta sau acest lucru il poate face si d-lui personal prezentandu-se la arhiva tribunalului in calitate de expert contabil desemnat?

Chiar era imposibila efectuarea expertizei contabile la sediul societatii ptr stabilirea celor cerute de instanta sau este doar o tragere de timp ca sa nu zic altceva?

multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:31, 7 Mai 2012
Expertul are obligatia sa consulte actele existente la dosarul cauzei.
Daca actele existente la dosarul cauzei, nu ii sunt suficiente pentru intocmirea raportului de expertiza tehnica, expertul prin mandatul postal cu confirmare de primire, de convocare a partilor la data si ora stabilita pentru efectuarea expertizei, poate solicita nominal, in scris, partilor in proces, ca la data convocarii sa prezinte documentele pe care le considera utile pentru intocmirea raportului de expertiza.
Daca ati fost plecat din tara, solicitati in scris instantei de judecata sa amane termenul de judecata, deoarece doriti sa participati la expertiza. Anexati documente doveditoare, ca nu ati fost prezent in tara.
Este bine sa stiti: experti/ specialisti tehnici judiciari, pe specialitati, sunt foarte putini autorizati la ora actuala, de catre MJ. Expertul care v-a sunat, probabil era de buna credinta si gasise timpul necesar pentru a efectua expertiza, in conditiile in care i se aduceau la domiciliu documentele utile, el "economisind" astfel timp pretios.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza consuello consuello Buna ziua, va rog, daca se poate, sa imi confirmati/infirmati urmatoarea idee : - expertul desemnat de instanta trebuie sa se raporteze strict la ... (vezi toată discuția)
Documente justificative ce pot fi folosite la intocmirea unei expertize MIHAELA_9 MIHAELA_9 Intocmirea unei expertize contabile judiciare trebuie sa aibe ca baza doar documentele justificative depuse de reclamant la dosar sau si cele depuse de parat ... (vezi toată discuția)
Convocarea partilor in expertiza judiciara baldo baldo Buna ziua. Trebuie sa fac o expertiza judiciara la un dosar penal. In acest caz s-a mai facut o expertiza, un supliment cerute de politie si 2 rapoarte de ... (vezi toată discuția)