avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum pot contesta o decizie de concediere in baza ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum pot contesta o decizie de concediere in baza art.65?

Am primit o decizie de concediere in baza art. 65, pentru motive care nu tin de persoana salariatului.
As vrea sa o contest - nu decizia in sine (nu motivele concedierii), cat "forma": dupa parerea mea, decizia respectiva nu respecta toti pasii legali.
As vrea sa stiu:
1. daca pot contesta decizia pentru motivele astea procedurale, cum, unde si in ce termen.
2. daca solicit efectuarea celor 5 zile de concediu de odihna pe care le mai am, acestea intra in preavizul de 20 de zile lucratoare sau se adauga la cele 20 de zile?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 12:31, 10 Decembrie 2008
1. De unde stiti ca nu respecta pasii legali? Si daca ati avea dreptate la ce v-ar ajuta?
In decizia de concediere scrie ca termenul de contestatie a acesteia este de 30 de zile de la luare la conostinta, la tribunalul din judetul unde aveti domiciliul sau resedinta.
2. Cele 5 zile de CO le puteti lua inlauntrul preavizului sau vi le compenseaza la data cand veti lua ultimele drepturi banesti cuvenite.
Multumesc de raspuns.

Stiu ca nu respecta pasii legali pentru ca am citit ceva legislatie si ceva jurisprudenta pe tema.
La ce m-ar ajuta? La self-esteem. :-)

Atata vreme cat stiu ca decizia este contestabila din punctul de vedere al procedurii, nu vad de ce sa n-o contest. Angajatorul are dreptul incontestabil de a ma concedia (si din cauza asta nu contest motivele), dar daca tot o face, atunci s-o faca respectand pasii legali.

As vrea sa stiu daca decizia respectiva poate fi contestata la ITM-ul in raza caruia isi sediul firma.

Multumesc.
Da, o puteti contesta si la ITM (la Corpul de Control).
Nu am inteles cum a gresit angajatorul deoarece nu ati spus nimic despre ce anume nu a respectat acesta in emiterea deciziei de concediere. Conteaza si daca este o concediere individuala sau colectiva.
Singura autoritate publica unde poate fi contestata o decizie de concediere este instanta de judecata si nu ITM-ul.
In decizia de concediere trebuie sa existe si precizarea cu privire la contestarea acesteia in termen de 30 zile de la luarea la cunostinta a ei cat si faptul ca se depune contestatia la Tribulal , ca instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre decizia de concediere blanda blanda Va rog sa-mi dati un sfat! Cel de la personal a emis o decizie de concediere individuala conf. art.65 alin (1), care a respectat forma impusa de lege ... (vezi toată discuția)
Anulare concediere adriana.chiritescu adriana.chiritescu Crede-ti ca instanta v-a anula o decizie de concediere daca situatia se prezinta astfel: - nota de constatare pe 14.07.2008 semnata de directorul ... (vezi toată discuția)
Concediere din initiativa angajatorului prin desfiintarea postului ContSters305382 ContSters305382 Buna ziua, Numele meu este C.D.. locuiesc in jud. Ilfov . Am fost concediata de la locul de munca din initiativa angajatorului, prin desfiintarea postului ... (vezi toată discuția)