avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum scap cat mai repede de un chirias ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum scap cat mai repede de un chirias ?

Timp de cativa ani am avut inchiriat apartamentul ,proprietate personala, unor chiriasi (mama si copil).Tin sa mentionez ca inchirierea s-a facut fara contract. Stiu ca nu a fost bine pentru ca imi ingreunez evacuarea chiriasului dar raul a fost facut. La sfarsitul lunii decembrie 2011 i s-a pus in vedere chiriasului ca nu mai doresc sa inchiriez apartamentul si ca vreau sa ma mut din nou in el. Chiriasul a fost de acord, cel putin la nivel declarativ. De atunci au trecut 5 luni, iar in fiecare luna chiriasul imi spune ca are vizionare la alte apartamente si ca se va muta dar nu face acest lucru, sunt doar tergiversari. Mai mult, ma obliga sa ii caut eu apartament pentru inchiriere, in aceeasi zona si daca se poate in acelasi bloc. Chiria nu a fost marita de ceva timp, chiria platita de chirias fiind sub media chiriilor din zona si din Bucuresti pentru un apartament de 2 camere. Chiriasul vrea sa gaseasca la acelasi pret sau chiar mai jos si in aceeasi zona. Trebuie sa mentionez ca chiriasul isi plateste chiria si utilitatile la timp.Tragand o concluzie, nu vrea sa se mute. Problema mea cea mai arzatoare este ca chiar daca sunt proprietar al imobilului va trebui chiar eu sa ma mut cu chirie deoarece chiriasul nu vrea sa se mute si nu mi se pare normal acest lucru. Din cate stiu eu, Constitutia garanteaza dreptul de proprietate.
Ce este de facut? Care sunt pasii de urmat si ce costuri ar implica? Eventual cat ar putea dura procesul de evacuare?
Fac o ilegalitate daca ii suspend contractul de furnizare a energiei electrice, de gaze, telefon, internet ?
Avand adresa din imobilul impricinuit pe cartea de identitate a mea, as vrea sa stiu daca pot sa ma mut cu chiriasul ca sa-l determin sa plece :) ?
Va rog am nevoie de sfaturi sau pareri in legatura cu acest subiect.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 10:44, 4 Mai 2012
daca nu intelege de vorba buna, faceti proces de evacuare - de fapt e tulburare de posesie odata ce nu are contract, e ca si cum ar fi intrat prin efractie in casa dv. Desigur, la proces se vor lamuri lucrurile.
Probabil veti plati amenda pt ca nu ati declarat chiriasul la fisc, vedeti daca merita.

Din pacate legile sunt de partea chiriasilor, in mod aberant.
Ati mai deschis in data de 14 martie 2012 un topic cu aceeasi problema, in aceeasi sectiune - drept civil si in care ati primit raspunsuri.
Faptul de a deschide un nou topic, cu aceeasi problema reprezinta o incalcare a punctului 3.3. din regulamentul forumului, respectiv "3.3. Nu adresa aceeasi întrebare pe mai multe sectiuni ale forumului si nu deschide acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topic-urile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori, utilizatorul urmand a fi avertizat, iar ulterior, in caz de nerespectare a avertismentului, va fi banat temporar sau defintiv.".
Va multumesc pentru intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neeliberarea diplomei de licenta din 2009 Stoica Gabriela Madalina Stoica Gabriela Madalina Buna ziua, Am terminat facultatea Educatie Fizica si Sport,Invatamant la Distanta in 2009,Universitatea Spiru Haret,mi-au eliberat doar o adeverinta in 2009 ... (vezi toată discuția)
Registru asociatiilor si fundatiilor. cum poate fi consultat? Viorel  Iulian Popa Viorel Iulian Popa Registrul poate fi consultat on-line? Doresc sa infiintez o asociatie si vreau sa stiu daca denumirea a mai fost aleasa si de altcineva inainte. (vezi toată discuția)
Este dreptul meu -supravietuirea- redialboss redialboss buna seara nu stiu unde sa ma mai adresez , sunt bolnav din anul 2005 am 37 ani o vechime ... (vezi toată discuția)