avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acuzata de furt si calomnie pentru ca am trimis ITM-ul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acuzata de furt si calomnie pentru ca am trimis ITM-ul si Garda la firma

Am lucrat pentru doar 2 luni la o firma din Bucuresti. Dupa doar o luna mi-am depus demisia, pt ca mi-am dat seama ca nu vrea decat sa ne pacaleasca, sa ne scoata lipsa la inventar ca sa nu ne plateasca. Dupa incheierea preavizului, la data salariului m-am dus sa-mi iau salariul, pe care bine inteles nu mi la dat pe motiv ca am iesit lipsa la inventar si daca vreau sa dovedesc ca nu e asa sa vin la firma sa calculez eu inventarul respecriv facturi de intrari, borderouri zilnice de vanzari, bonuri de transfer intre cele doua firme pe care le detinea, expirate....tot ce tine de inventar.Eu i-am spus ca nu este treaba mea sa calculez inventarul (mai ales dupa ce preavizul meu s-a incheiat), eu am fost angajata pe post de casiera, participarea mea la inventar constand in numararea produselor.
Am facut sesizari la ITM si la Garda financiara. Acum m-au sinat si mi-au spus ca s-au terminat controalele de la ITM si de la Garda si ma ameninta cu dosar penal sub acuzatia de calomnie si furt din depozit.
Va rog sa-mi da-ti niste sfaturi, in cazul in care voi fi acuzata ce ar trebui sa fac?
Cum ma pot lupta cu niste oameni plini de bani???????
Cel mai recent răspuns: MonicaVladescu , utilizator 12:42, 4 Mai 2012
Acuzatiile care vi se aduc, cata vreme nu sunt dovedite in mod cert, nu au nicio valoare. Va pot acuza de orice, dar daca nu se gasesc dovezi impotriva dvs privind aceste acuzatii ele raman fara efect, doar ca veti avea neplacerea de a fi chemata la audieri la politie. Daca veti fi solicitata in acest sens, angajati-va un avocat care sa va asiste si sa mearga impreuna cu dvs la politie.
Incercati sa adunati documente care sa va sustina punctul de vedere. Solicitati in scris copii dupa procesele verbale de constare/ control ale ITM si ale Garzii financiare. Consultati un avocat specializat in astfel de cazuri. Studiati-le cu atentie, eventual angajati un contabil (poate fi si expert judiciar) si vedeti cum puteti contesta punctele care va incrimineaza. Experti contabili judiciari puteti identifica la Biroul local de expertize tehnice judiciare de pe langa tribunal.
Puteti actiona in instanta civila (daca aveti probe in favoarea dvs.) pentru ca nu vi s-a platit salariu, pentru amenintari si calomnie (daca in procesele verbale ale ITM si Garda finaciara, nu se constata furtul).
Daca veti fi convocata la parchet sau daca introduceti actiune in instanta civila (atentie la probele pe care le aveti) sa solicitati o expertiza tehnica judiciara in domeniul contabilitate. Procurorul sau instanta va desemna un expert tehnic judiciar. Dvs. aveti dreptul legal sa cereti si un expert observator (pe care il doriti dvs. si pe care il platiti separat de onorariul expertului desemnat de procuror/ instanta). Expertiza se va derula in prezenta dvs. si/ sau a avocatului dvs. si a expertului observator.
Daca hotararea judecatoreasca este in favoarea dvs. puteti cere despagubiri materiale si despagubiri morale, rambursarea cheltuielilor de judecata.
Este o modalitate de durata, dar daca dreptatea este de partea dvs. merita sa nu va lasati calcata in picioare, indiferent de "bogatia" unor patroni.
Multumesc pentru raspunsul promt.
Toata activitatea mea la aceasta firma este inregistrata pe camerele de luat vederi, eu nu am acces la aceste inregistrari dar, se poate vedea acolo ca eu nu am furat nimic.
In urma sfatului primit de la dumneavoastra am trimis cerere in care solicit copii ale proceselor verbale de constatare/control la Garda financiara si la ITM. Va multumesc foarte mult pentru sfaturile utile pe care le-am primit de la dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate sti ce tarif /experti va trebui platit ? se poate afla care sunt tarifele de expertize ? - pentru a se cere bani la bugetul /2018 ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Intr-un proces care se judeca la Judecatorie s-a pus problema efectuarii unor expertize a unor bunuri culturale. Este vorba de o ... (vezi toată discuția)
Expertiza itm rbeloiu rbeloiu Buna seara, Am fost numit sa efectuez o expertiza tehnica pentru un ITM in cazul unui accident de munca. Puteti, va rog frumos, sa ma orientati cum se ... (vezi toată discuția)
Expertul tehnic judiciar desemnat a participat și la constatările la fața locului și a semnat un proces verbal de constate inițială. e un caz de incompatibilitate? AurelianDan AurelianDan Buna ziua, Intr-o speta a fost desemnat ca expert tehnic pentru a realiza Raportul de expertiza pirotehnica acelasi expert care a participat si la ... (vezi toată discuția)