avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare apartament cu chiriasi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare apartament cu chiriasi

Buna ziua,
ce se poate intampla daca se vinde un apartament cu chiriasi in el, iar viitorul cumparator stie asta?
Sau altfel spus care sunt riscurile daca la notariat se semneaza actul de vanzare-cumparare in care se declara ca apartamentul nu este inchiriat?
Imi este frica, ca desi in acest moment viitorul cumparator este de acord sa preia si chiriasii, dupa ce vom semna actul de vanzare-cumparare, acesta poate zice ca nu stia ca sunt chiriasi in apartament!
Multumesc anticipat pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ContSters241434 , utilizator 12:08, 4 Mai 2012
mai bine precizati ca aveti chiriasi si care este perioada contractuala cu acestia. declararea necorespunzatoare adevarului constituie fals in declaratii : art 292 C pen "declararea necorespunzatoare adevarului, facuta unui organ sau institutie de stat ori unei institutii publice, sau de interes public, in vederea producerii unei consecinte juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci cand, potrivit legii ori imprejurarilor, declaratia facuta serveste pentru producerea acestei consecinte"
Faceti mentiune in cuprinsul contractului de vanzare-cumparare despre durata contractului de inchiriere si ca viitorul proprietar urmeaza sa se preocupe de eliberarea apartamentului.
Treceti aceste lucruri desi par inutile la prima vedere.

Altfel, exista riscul sa fiti obligat/a sa ii evacuati pe cheltuiala dvs., ba chiar sa platiti despagubiri si cumparatorului, daca acei chiriasi refuza sa plece la incheierea contractului respectiv.
Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2012
ContSters241434, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in acte ilvims ilvims Bunaseara am si eu o intrebare referitor cu art.nr 292 c p ce se specificala acest art ?,azi am primit o citatie de la politie in care specifica ca sunt chemat ... (vezi toată discuția)
Declaratie avere utiliyator utiliyator am contract vanzare cumparare autoturism din 2007 autoturismul este neinmatriculat pt ca a fost furat am obligatia de a l declara in declaratia de avere daca ... (vezi toată discuția)
Declaratii false la notar adrianaa89 adrianaa89 Ce risc exista in situatia in care se declara la notar ca esti necasatorit, desi este fals? (vezi toată discuția)