avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Incendiere imobil
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Incendiere imobil

Buna ziua ! Am o problema mai delicata, de familie, la care caut niste raspunsuri ... Tatal meu, alcoolic de "profesie", are intentia declarata (public) de a incendia casa in care au locuit socrii sai si care a revenit prin mostenire mamei mele (sotia lui) si unchiului meu, din cauza ca acestia vor sa o vanda, iar el nu mai poate sa "petreaca" in week-end cu toti betivii din sat, pe care-i strange acolo si cu care se imbata pana la inconstienta. Acesta este si motivul pentru care mama si unchiul vor sa vanda, de altfel, casa. In cazul in care tatal meu incendiaza casa, as dori sa aflu ce demersuri legale pot fi facute impotriva sa si de catre cine; sotia poate face plangere penala impotriva sotului, sau doar unchiul meu (fratele mamei) ; ce risca faptasul, doar amenda sau si pedeapsa privativa de libertate ? Dar amenintarile cu moartea la adresa celor doi proprietari se pedepseste ? Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2012
ContSters93450, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:06, 4 Mai 2012
In cazul in care tatal isi va pune in aplicare ,,planul,, de incendiere, va savarsi infractiunea de distrugere.Persoanele vatamate vor fi atat mama dvs. cat si unchiul, daca acestia sunt coindivizari. Oricare dintre acestia va putea depune plangere, ori ambii , constituindu-se si parte civila pentru a-si recupera pagubele.
Pedeapsa prevazuta de lege pentru distrugere este atat inchisoarea , cat si amenda. Pedeapsa cu inchisoarea , in caz de incendiere, ete intre 3 si 15 ani.
Cat priveste amenintarea cu moartea, aceasta este o amenintare foarte serioasa , iar faptuitorul poate fi tras la raspundere penala, daca persoana vatamata va putea sa dovedeasca fapta, adica faptul ca a fost amenintata .
1. Plangere poate depune ori mama ori unchiul sau amandoi.
Ce risca faptasul e greu de spus. In functie de fapta, modul de actiune, intentia, prejudiciu, declaratii, expertize, etc. se va lua o masura impotriva sa ...
Persoanele amenintate sa faca de urgenta o plangere penala la politie pentru infractiunea de amenintare.
Nu trebuie sa astepte sa ii incendieze...

Politia il va chema si probabil ca il va scutura putin...
Cel mai bine e sa faci o plangere la politie.

De asemenea nu ar strica sa faci o polita de asigurare pe casa. Asa, in caz ca....
Da, buna idee cu polita de asigurare...
Dar cred ca ar fi bine sa nu fie din aceea obligatorie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de ajutor!!! violenta in familie Claudia201993 Claudia201993 Buna!! Am 21 de ani si de o perioada mă confrunt cu o problema. Stau in casa cu parintii, defapt stăteam pentru ce de ceva vreme m-am mutat doar eubcu mama ... (vezi toată discuția)
Hartuire , amenintare , distrugere. Georgian_p Georgian_p Buna ziua , Am si eu o problema si v-as ruga sa imi dati un sfat in acest sens. De cateva zile niste drogatii din cartier au impresia ca eu i-am ... (vezi toată discuția)
Pot depune plangere pentru..... paun stefan paun stefan Buna Ziua! Pot depune plangere impotriva tatalui din motiv ca o bate pe mama mea ? am doar 14 ani :\"> si nu suport batai chiar daca nu sunt grave.....adica ... (vezi toată discuția)