avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Citatie pentru un minor de 7 ani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Citatie pentru un minor de 7 ani

Nu pot sa inteleg cum un minor de 7 ani poate primi o citatie in calitate de parat intr`un proces ptr locuinta..mi se pare strigator la cer
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:32, 9 Decembrie 2008
n-am mai auzit pana acum de asa ceva!:O
Claudiaoradea a scris:

Nu pot sa inteleg cum un minor de 7 ani poate primi o citatie in calitate de parat intr`un proces ptr locuinta..mi se pare strigator la cer

Copilul capabil de discernamant are dreptul de a-si exprima liber opinia asupra oricarei probleme care il priveste.
In orice procedura judiciara sau administrativa care il priveste copilul are dreptul de a fi ascultat. Este obligatorie ascultarea copilului care a implinit varsta de 10 ani. Cu toate acestea, poate fi ascultat si copilul care nu a implinit varsta de 10 ani, daca autoritatea competenta apreciaza ca audierea lui este necesara pentru solutionarea cauzei.

Dar oare ce drept a nesocotit sau ce interes legitim a incalcat un minor de este citat in calitate de parat???
Ce obiect are acest litigiu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La audierea unui martor minor în vârstă de 13 ani este obligatoriu ... viorelv viorelv La audierea unui martor minor în vârstă de 13 ani este obligatoriu prezenta unui avocat sau a unui psiholog sau este destul sa fie de fata unul dintre ... (vezi toată discuția)
Drepturile familiei Petro2475 Petro2475 Buna ziua!Imi puteti spune de la ce varsta un minor poate fi audiat in instanta?Poate imi puteti scrie si dispozitiile art.din Legea actuala.Multumesc. (vezi toată discuția)
Ce art.de lege stipuleaza audierea unui minor in cazul incredintarii? mihaela2007 mihaela2007 este mentionat in codul familiei dreptul unui minor de a fi audiat? dc are sub 10 ani este posibil?multumesc (vezi toată discuția)