avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA rambursare TVA si compensarea cu sume neachitate
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

rambursare TVA si compensarea cu sume neachitate

Am si eu nevoie de ajutor in urmatoarea problema:
Am cerut rambursare TVA si totodata compensarea cu sume neachitate - partial contributii salarii din aceeasi luna.
Mentionez ca am depus cererea de compensare conform legii pana la 25 ale lunii,dupa efectuarea controlului am obtinut rambursarea TVA.
Pana la efectuarea compensarii au trecut cel putin 45 zile, timp in care s-au calculat majorari de intarziere si penalitati aceste sume neachitate si stinse prin compensare cu TVA de rambursat.

Cei de la Admin. au spus ca nu pot sterge aceste "accesorii" deoarece cf art.116 alin.4 si 5 lit.a - datoriile sunt exigibile la scadenta.
Nu am depus nici o cerere pentru stingerea acestor accesorii, doar am discutat cu doamna de la Admin.

O solutie?

Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 15:57, 4 Mai 2012
compensarea trebuie sa se faca cu data legala a depunerii decontului negativ de tva cu optiune de rambursare, dvs. datorand obligatii fiscale accesorii pana la acea data.
daca intre timp s-au calculat accesorii pana la o data ulterior celei in care trebuia depus decontul de tva, depuneti contestatie si solicitati anularea deciziei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare tva de plata-de recuperat gingin65 gingin65 Daca luna precedenta (ianuarie)am solicitat rambursare TVA si controlul nu s-a facut inca,iar luna curenta (februarie)am TVA de plata se poate face cerere de ... (vezi toată discuția)
Fisa sintetica barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd Buna ziua ! Am fost azi la Admin.Fin de unde am obtinut o Fisa sintetica cu decl.depuse la termene si cu sumele respective. Mare mi-a fost surpriza cind ... (vezi toată discuția)