avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA compensare TVA de plata-de recuperat
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

compensare TVA de plata-de recuperat

Daca luna precedenta (ianuarie)am solicitat rambursare TVA si controlul nu s-a facut inca,iar luna curenta (februarie)am TVA de plata se poate face cerere de compensare ale celor doua TVA-uri fara sa implice calcul de majorari si penalitati pentru TVA-ul de plata al lunii curente?
multumesc
Cel mai recent răspuns: 60cornelia , utilizator 23:26, 31 Octombrie 2012
Dacă s-a solicitat rambursarea soldului sumei negative, acesta nu se reportează în perioada fiscală următoare.
ma intereseaza daca se vor calcula majorari si penalitati pentru TVA de plata pe care il voi declara la 25.03.2012(27.03.2012) in decontul aferent lunii februarie.
Compensarea opereaza de drept la data 25.03. Ideea e ca, pana la data solutiobarii decontului se pot calcula majorari , aferente debitului cu scadenta 25.03 neplatit, (desi nu e corect, dar am vazut cazuri), majorari care vor fi insa anulate ulterior, daca suma aprobata la rambursare acopera debitul din 25.03 (sau ma rog, proportional cu suma aprobata ). Sa va urmariti situatia fiscala, dupa rambursare/compensare, ca sa fie in regula.
Totodata, aveti posibilitatea sa solicitati renuntarea la cererea de rambursare.
multumesc,asa primisem o informatie ceva mai mult timp in urma,dar m-am gandit ca s-a modificat procedura
va rog frumos,
daca o firma are tva de plata din anul 2011 poate compensa cu tva de recuperat din anul 2012 ?
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rambursare tva si compensarea cu sume neachitate OvidiaNeagu OvidiaNeagu Am si eu nevoie de ajutor in urmatoarea problema: Am cerut rambursare TVA si totodata compensarea cu sume neachitate - partial contributii salarii din ... (vezi toată discuția)
Cum platesc tva angelica fieraru angelica fieraru Daca in luna x am de plata tva 60000ron,iar in luna urmatoare am de recuperat tva in valoare de 60000ron,mai platesc tva-ul din luna x?Se compenseaza tva-ul ... (vezi toată discuția)
Compensare tva dozo dozo Doresc un raspuns in urm.speta : -la luna aug.am avut control pt.depasire plafon 35000euro, rezultand in baza procesului de inspectie fiscala suma de plata de ... (vezi toată discuția)