Doresc un raspuns in urm.speta :
-la luna aug.am avut control pt.depasire plafon 35000euro, rezultand in baza procesului de inspectie fiscala suma de plata de 5000 lei,scadenta 25.09.2009;
-firma devine platitoare de tva in baza certif.incepand cu 01.09.2009, la sfarsitul careia in baza decontului de tva a rezultat o suma de recuperat de 6583lei(am avut achiz.mari)
Pot face compensare intre tva de plata(5000lei) si cel de recuperat(6583lei)?
Da, sa rectific:
-in luna iunie s-a depasit 35000E;
-tb anuntat la admin.fin pana pe 10 iul, insa dintr-o scapare(contabilul) s-a facut inreg.
tarziu, astfel incat am devenit platitor cu 01.09.2009, urmand ca pt.luna aug.sa calculeze organul de control trimis, ceea ce s-a si realizat, rezult.suma de plata 5000lei, cu scadenta 25.09.2009;
-aceasta suma n-am platit-o pt.ca la decont.sept.mi-a rezultat de ramburs.6583lei;
-de aici intrebarea mea:"pot compensa 5000 lei de plata (stabilt in baza raportului de inspectie fisc.) cu suma de rambur.6583lei rezult.in urma decont.din sept?
-daca DA, va rog frumos sa-mi dati un articol de lege
VA MULTUMESC ANTICIPAT
Puteti cere de la finante fisa analitica pe platitor, acolo puteti vedea ce anume s-a compensat si ce mai avetui de plata.
Majorarile la tva sunt trecute intr-un cont separat, iar ele nu se compenseaza cu tva-ul de recuperat.
Suma de plata s-a compensat automat cand ati depus decontul pentru septembrie. De plata aveti insa majorarile calculate pana la data de 25.10.
Si asa cum a precizat si t.simona, mergeti si punctati-va la fisa platitorului pentru a vedea exact cat aveti de plata.
Ca legislatie, cititi Codul fiscal.
Succes!