avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Gravida cu hepatita B. Statul nu asigura ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Gravida cu hepatita B. Statul nu asigura imunoglobulina specificã B esentiala pentru noul nascut

Buna ziua

Ce pot face gravidele care au descoperit ca au Hepatita B daca statul roman nu mai mai importa imunoglobulina specifică B care este obligatorie si esentiala sa se administreze copilului la nastere pe langa vaccin? Doctorii spun ca imunoglobulina trebuie procurata de pacienti din Ungaria,Spania sau alte tari (normale) la preturi foarte mari. Plus ca toate analizele importante NU se deconteaza de CAS si bolnavii trebuie sa suporte costurile acestor analize extrem de scumpe,sau daca nu sa nu le faca!
Sunt normale aceste situatii? Care sunt drepturile gravidei, bolnavului de hepatita, si a copiilor nascuti din mame bolnave?
Va rog ajutati-ma cu orice fel de detaliu sau legatura utila pentru cele enumerate mai sus.
Va multumesc!
Buna ziua,

primul nostru copil s-a nascut in octombrie 2012... si am aflat dupa ce s-a nascut ca e indicat sa-i administram imunoglobina si e datoria noastra (in aceea situatie a mea a taticului) sa fac rost cat de rapid de o doza si s-o aduc sa i se administreze copilului. a costat aproape 1000RON, dar am fost fericit ca am gasit, era noapte, nu aveam smartphone etc...
Culmea! am fost pus sa semnez ca voi revendica de la spital si cred ca si de la CNAS contravaloarea acesteia... pana nu am semnat nu s-a administrat!

la final de august (2018) aspeptam al doilea copil.
Am ramas cu gura cascata de raspunsul primit azi de sotia la gastro: "trebuie sa comandati din strainatate imunoglobina..."
acesta se depoziteaza la o temperatura data, constanta, scazuta (la frigider)!

Exista o modalitate de a cere decontarea (chiar si ulterioare) a acestei doze de imunoglobina ce e recomandat sa fie administrat cat de repede dupa ce copilul se naste?

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Analize medicale gratuite lorelena1306 lorelena1306 Am 27 de ani si sunt studenta la zi, la buget. Nu mai lucrez momentan. As dori sa aflu daca statul imi asigura contributiile la sistemul de sanatate dupa ... (vezi toată discuția)
Pot munci,conform legii,pacientii cu schizofrenie? Mirela E Mirela E Buna ziua.Am si eu o intrebare:o persoana cu schizofrenie,poate lucra ca asistent medical,din punct de vedere legal,? (vezi toată discuția)
Asistenta medicala infectata cu virus hepatic c ma_ria ma_ria Buna ziua, o as medicala a suferit un accident de munca prin intepare cu ac de la un pacient purtator de hepatita C. A facut boala, faza acuta, spitalizata, in ... (vezi toată discuția)