Am revenit cu mesaj, in urma vizitei pe care am facut-o astazi la Casa de Pensii a Mun Bucuresti.
Am vizitat iar Cam 2, Et 2, la aceeasi Doamna care m-a ajutat la completarea formularelor si inregistrarea declaratiei.
Am dat numele, nici macar nu mi-a cerut buletinul sa ma identifice. M-a cautat in acte, m-a gasit si mi-a zis:
- Da, aveti de plata cei 10 lei pentru anul 2010 si 1000 si ceva de lei pentru anul curent (2012) - adica ce s-a calculat in primele 5 luni ale acestui an.
Am fost la Casierie, am platit 10 lei si La Revedere !
Am ales sa NU platesc cei 1000 si ceva de lei pentru a ma regla cu ANAF-ul in luna Iulie cum am fost invatat.
ATAT ! Nici o amenda ! Nici o avertizare ! Nici o plata retroactiv.
La mine a fost situatia ca am deschis in Noiembrie 2010 si am avut doar o luna, iar 2011 a fost an sub 8800 Lei.
danaelencu a scris:
Exact aceeași notificare am primit-o și eu, căutam informații ca să știu ce să fac mai departe. Sunt pfa din 2009. Înțeleg că nu vi s-a cerut să plătiți retroactiv? Pentru că acum sunt salariată și nu aș mai avea obligația să închei contract, dar nu știu ce se întâmplă cu perioada în care nu am cotizat (la casa de pensii am plătit din urmă, cu penalizări).
Mulțumesc că ne țineți la curent!
Cititi ce am scris de la inceput. Duceti-va la Cam. 2, Et. 2 si lasati-o pe Doamna de acolo sa va dea formularele necesare, cum mi-am facut si eu. Va vor calcula din 2009 pana cand ati devenit angajat. Iar daca din 01.01.2011 nu ati facut venituri mai mari de 8800 RON nu se va mai calcula.
Atentie! Pentru a dovedi ca sunteti angajata undeva trebuie sa le duceti un act doveditor, copie dupa cartea de munca, adeverinta de la locul de munca. Mai bine sa aveti mai multe acte doveditoare decat sa va puna pe drumuri.
Numai bine si daca va mai pot ajuta cu ceva nu ezitati.