avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... ROG INFO SEDIU SOCIAL
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

ROG INFO SEDIU SOCIAL

Buna ziua,
Va rog ajutati-ma cu o informatie: in incinta imobilului in care locuiesc si al carui proprietar sunt figureaza ca sediu social (nu ca puncte de lucru) 3 sedii sociale ale unor societati comerciale. Ele au incheiat contracte de comodat cu fostul proprietar. Acum, eu as dori ca aceste sedii sa nu mai apara ca adrese la adresa mea, din diverse motive. Cum pot proceda exact?
Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ContSters44758 , utilizator 09:01, 5 Mai 2012
In primul rand este nevoie de cate o NOTIFICARE pe care puteti sa o redactati chiar DVs. (daca nu stiti cum, va pot oferi un model) prin care somati firmele sa isi mute sediul social la alta adresa intr-un anumit termen. In acest act este bine sa prezentati si "partea a doua", adica ca daca nu se conformeaza, ii actionati in instanta. Notificarile se trimit in scrisori recomandate cu A.R. (confirmare de primire) la adresa tuturor administratorilor.
Sunt doua cazuri: ori preiau administratorii trimiterea postala, ori vi se inapoiaza. Daca termenul pe care l-ati fixat a trecut sau daca vi s-au inapoiat trimiterile postale, urmeaza actiunea in justitie.
Actiunea in instanta sa nu va sperie, procedura fiind relativ simpla si necostisitoare financiar. Nu veti avea nevoie de avocat, deoarece Dvs. veti putea cel mai bine expune motivele.
Stiti...as fi vrut sa evit toata aceasta complicatura cu instanta. Eu in maximum 2 saptamani ma voi muta din localitate si voi inchiria casa pt inceput unei persoane fizice. Pot face asta daca in aceeasi camera figureaza inca acest sediu social (unul din cele 3), nu? Si apoi, ma gandesc sa demarez tot demersul. Eu ma gandeam ca daca ma prezint la Oficiul Reg Com din Ploiesti si fac o sesizare, acestia vor lua masuri si il vor oarecum...soma sa ia masuri.
Multumesc.
Nu, la ORC nu veti rezolva nimic, deoarece sediul social se poate schimba doar de patronii (asociatii) unei firme sau printr-o hotarare judecatoreasca valabila.
De inchiriat puteti inchiria linistita.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Mai 2012
ContSters44758, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum procedez sa scap de un sediu social corinana corinana Buna ziua, am urmatoarea problema: Am inchiriat timp de un an o garsoniera proprietate personala unei firme cu actionariat grecesc. Ei m-au rugat si eu am ... (vezi toată discuția)
Confirmarea de primire a unei notificari de incalcare a contractului de inchiriere,poate demonstra continutul plicului?este suficienta prezentarea ei pentru a stopa impozitele la chirii? nesrin nesrin Buna ziua, cum sa reziliez un contract de inchiriere,eu fiind proprietarul si chiriasul fiind o firma din Bacau,la care am inchiriat un spatiu comercial in ... (vezi toată discuția)
Pot inchiria sediul firmei? nicolsim nicolsim Am pe langa sediul social al firmei si un alt punct de lucru; datorita situatiei economice, doresc sa inchiriez sediul social si sa ma mut la pct.de lucru cu ... (vezi toată discuția)