avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Confirmarea de primire a unei notificari de incalcare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Confirmarea de primire a unei notificari de incalcare a contractului de inchiriere,poate demonstra continutul plicului?este suficienta prezentarea ei pentru a stopa impozitele la chirii?

Buna ziua, cum sa reziliez un contract de inchiriere,eu fiind proprietarul si chiriasul fiind o firma din Bacau,la care am inchiriat un spatiu comercial in Bucuresti,pe o perioada de 2 ani.Dar timp de 3 luni,aceasta firma nu a facut nimic decat sa isi mute sediul social la adresa acestui loc,profitand de o scapare a mea in contract in care le dau dreptul de folosire exclusiva.Nu am primit chirii,nu putem vorbi deoarece la telefon si pe email nu imi raspunde nimeni.Problema este ca la circa financiara am platit f.mult impozit si cass si nu mai pot inchiria acest spatiu altcuiva.Am trimis o conventie de incetare a contractului de comun acord,nici un semn de viata.Am trimis prin posta cu confirmare de primire o notificare de incalcare a contractului.Daca ridica cineva plicul cum demonstrez continutul plicului ca sa pot merge mai departe.S-au trebuia sa trimit prin alta metoda aceasta notificare scrisa?Aceasta este intrebarea care ma framanta.Contractul are titlu executoriu,pt.ca am stipulat ca in caz de incalcare a oricarei din parti,ajunge notificarea scrisa si contractul se reziliaza fara a mai apela la instanta.
Cel mai recent răspuns: nesrin , utilizator 15:02, 4 August 2015
trimiteti notificarea prin executor sau prin posta cu continut declarat. asa veti avea dovada continutului trimiterii.
Am trimis prin posta cu confirmare de primire.Nu e bine?Asa mi-a spus la circa financiara.Daca trimit in felul in care ati spus si nu doreste sa primeasca plicul?
inca o nelamurire/Adresa sediului social de la data incheierii contractului a fost mutata la adresa spatiului pe care i l-am inchiriat.Unde trimit scrisoarea cu continut declarat si confirmare de primire? Poate la adresa din buletin a reprezentantului legal? Multumesc mult pentru ajutor.
la sediul vechi si nou. Sa fie trecuta data de la care inceteaza contractul. Totusi, nu in toate cazurile ANAF accepta incetarea platilor, sa spuna asa. Caz in care va e necesara actiune in instanta. asta va e necesara si pt. evacuarea firmei. Dureaza circa 1-2 luni, mai dureaza redactarea in Bucuresti cateva luni, daca va grabiti puteti evacua firma anul asta.
la sediul nou locuiesc eu,si firma s-a evacuat singura,adica nici nu am mai vazut-o dupa incheierea contractului de inchiriere.Am impresia ca este firma fantoma.O sa trimit la sediul vechi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata raluca_dana raluca_dana Sunt soc com, am un debitor care a reziliat ctr de inchiriere. I-am trimis prin posta somatie, scrisoare cu continut declarat, asa cum prevede noile ... (vezi toată discuția)
Suportare cheltuieli cu utilitatile pe pfa moonprincess moonprincess Buna ziua, Am inchiriat, in calitate de PFA un spatiu la casa in care mi-am deschis punct de lucru. In foarte scurt timp insa au aparut probleme cu ... (vezi toată discuția)
Cum demonstram ca am instiintat in termen ? paunescusorin paunescusorin An mai toate contractele este specificat in anumite cazuri ca partile contractante sint obligate sa se anunte reciproc intr-un termen care a fost prestabilit ... (vezi toată discuția)