avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... SOMATIE DE PLATA
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

SOMATIE DE PLATA

Sunt soc com, am un debitor care a reziliat ctr de inchiriere. I-am trimis prin posta somatie, scrisoare cu continut declarat, asa cum prevede noile reglementari, mi se intoarce plicul pe motiv ca nu a fost la posta sa-l ridice. Ce pot sa fac pentru indeplinirea procedurii conform noului cod de proc civ.( baza legala, va rog)?
Un alt debitor nu a primit plicul pentru ca este mutat de la adresa, am facut adresa la ORC, gasesc alta adresa, trimit si acolo..., dar mi se intoarce plicul "MUTAT". Ce as putea sa fac in aceasta speta ( rog baza legala)?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 11:33, 20 Iunie 2013
daca e vorba de contravaloarea chiriei ati putea merge pe procedura evacuarii din ncpc, cale prin care obtineti si evacuarea si obligarea platii chiriei la zi. notificarea trebuie sa o faceti pe adresa bunului inchiriat.

daca e vorba de o ordonanta de plata care are alt obiect, va trebui sa luati de la registrul comertului adresa sediului social printr-un certificat constatator si sa trimiteti acolo somatia.
Am luat de la registrul comertului adresa sediului social printr-un certificat constatator, am trimis la adresa sediului specificat in acel certificat, dar mi s-a intors plicul cu mentiunea MUTAT.
Chiriasii mi-au eliberat spatiile, deci pe evacuare nu pot merge .

eu zic ca puteti merge mai departe. Pana la urma, obligatia lor era sa isi declare la ONRC schimbarea sediului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare somatie de plata conform 1013 ncpc crysstianno crysstianno Speta: am trimis o somatie de plata conform art 1014 Ncpc. Adresa debitorului am luat-o de pe ONRC. Problema e ca si-a schimbat sediul social la 2 luni dupa ... (vezi toată discuția)
Neradierea sediu secundar fcostea fcostea Buna seara, Puteti sa ma ajutati cu un raspuns la fiecare dintre urmat. intrebari?: 1.Care sunt consecintele omiterii de notificare la ORC a radierii ... (vezi toată discuția)