avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale neradierea sediu secundar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

neradierea sediu secundar

Buna seara,

Puteti sa ma ajutati cu un raspuns la fiecare dintre urmat. intrebari?:

1.Care sunt consecintele omiterii de notificare la ORC a radierii unui sediu secundar apartinand unei S.A;
2.Care este procedura de radiere a acestuia?

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cu stima,
Cel mai recent răspuns: Cristina Vasile , utilizator 17:28, 3 Februarie 2012
1. In principiu, efectul lipsei notificarii la ONRC il constituie inopozabilitatea fata de terti. In acest sens, radierea dvs. nu poate fi opozabila tertilor.
2. Mergeti la ONRC si veti fi indrumat concret. Fiind vorba de o S.A., cred ca ar fi fost indicat sa aveti un consilier juridic, iar acesta ar fi stiut ce are de facut.
Buna ziua !
Sa o luam invers ca tot acolo ajungeti:D :
1. Radierea se face prin depunerea unei cereri de radiere la ANAF pe raza teritoriala unde se afla domiciliul fiscal( de fapt este aceeasi declaratie ca la infiintare, dar se scrie in partea de sus a paginii DESFIINTARE SEDIU SECUNDAR).Documentele necesare sunt copia de pe certificatul de inregistrare fiscala si declaratie privind sediile secundare , semnata si stampilata, in doua exemplare. Aceeasi procedura si la ORC, platind si taxa operatiunii prevazuta de HOTARAREA Nr. 113/2010 privind aprobarea taxelor şi tarifelor pentru operaţiunile efectuate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului şi oficiile registrului comerţului de pe lângă tribunale.
2. Nu stiu sa exista o sanctiune pecuniara. Oricum ORC- ul sau ANAF- ul va aduc la cunostinta daca veti fi sanctionat.
Cu stima !
A fost emisa o Hot AGA la data respectiva care a fost trimisa impreuna cu alte docum la instutia care ne supravegheaza din care rezulta desfiintarea sediului social.
Se pare ca aceste docum n-au fost depuse si la ORC; pe certificatul constatator apare (pe langa sediul social) si un alt sediu secundar (care tb radiat).
Se poate sa fi fost despuse si sa le fi ratacit cei de la ORC? sau ce anume tb depus ca sa nu mai fi existat sediul social?

Multumesc.
Cu stima,
Se poate sa fi fost despuse si sa le fi ratacit cei de la ORC? sau ce anume tb depus ca sa nu mai fi existat sediul social?

Putin probabil, intrucat ORC nu primeste documentatia incompleta pentru inregistrarea de mentiuni.
Depuneti la ORC hotararea de radiere a punctului de lucru, certificatul constatator aferent sediului secundar, in original, declaratia model III, cererea de inregistrare mentiune si efectuati plata taxelor aferente.
Fiind vorba de un SA, va trebui sa anexati si dovada publicarii la M. Oficial.
Buna ziua,

Ce costuri presupune radierea unui sediu secundar - SRL- de la Registrul Comertului?

Multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schmbarea sediului social Menyx Menyx Buna ziua . Schimbarea sediului social dintrun judet in altul implica schmbarea numelui firmei ? (vezi toată discuția)
Inregistrare societate tip srl Nina1 Nina1 Ce documente sunt necesare pentru inregistrare sediul societate tip srl? Cu stima (vezi toată discuția)
Declararea inchidereii punctului de lucru la administratia finaciara vasilemihaela23 vasilemihaela23 Am inchis mai multe puncte de lucru la Registrul Comertului, iar intrebarea mea este ce acte imi sunt necesare pentru a le inchide si la Administratia ... (vezi toată discuția)