avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Suportare cheltuieli cu utilitatile pe pfa
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Suportare cheltuieli cu utilitatile pe pfa

Buna ziua,

Am inchiriat, in calitate de PFA un spatiu la casa in care mi-am deschis punct de lucru. In foarte scurt timp insa au aparut probleme cu proprietara. Dat fiind ca in contractul de inchiriere nu a dorit sa specificam faptul ca eu voi suporta cheltuielile cu utilitatile, am dat o declaratie la notar in acest sens, iar ea a dat o declaratie sub semnatura privata cum ca a luat la cunostiinta existenta declaratiei notariale si cum ca se obliga sa faca in asa fel incat facturile de utilitati sa imi parvina in timp util pentru a fi achitate (facturile fiind trimise la domiciliul ei, in alt judet). Doamna insa nu a facut decat sa aduca niste facturi din urma, anterioare semnarii contractului de inchiriere pe care sustine ca trebuie sa le platesc eu, fara ca apoi sa imi aduca/trimita facturile curente. Ce masuri legale pot lua in conditiile prezente? Doamna are o atitudine extrem de ostila, nu accepta niciodata sa discutam. Mai mult, desi fostii chiriasi au reziliat contractul de inchiriere, sediul social al firmei lor inca figureaza acolo, in fata portii este abandonata o masina care a apartinut fostilor chiriasi, iar in podul casei se afla lucrurile ale acestora, iar doamna nu considera ca ar trebui sa ia vreo masura.
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 13:08, 29 Iulie 2015
Nu aveti obligatia sa platiti facturile din urma, ci numai facturile emise dupa semarea contractului.Daca sunteti nemultumit de felul cum decurge contractul de inchiriere il puteti denunta conform clauzelor contractuale.
Buna ziua,

modul in care actioneaza proprietarul va aduce prejudicii prin impiedicarea derularii afacerii dvs. In ce priveste facturile mai vechi - nu le veti achita. V-as sugera sa ii faceti o notificare prin care sa ii solicitati sa va comunice facturile de utilitati la timp, astfel incat sa le puteti achita. Veti arata in notificare ca daca nu le trimite la timp nu veti fi responsabil si nu veti achita eventualele penalitati. Ii veti pune in vedere ca in masura in care va continua, veti fi nevoit sa reziliati contractul si sa o dati in judecata pentru despagubiri. Solicitati de asemenea sa rezolve si problema cu fostii chiriasi, daca asta va incurca activitatea. Notificarea trebuie trimisa astfel incat sa aveti o dovada a continutului ei si a expedierii insesi. Din experienta mea, daca notificarea va fi trimisa de un avocat va produce efectele scontate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasi de urmat in vederea evacuarii unui chirias rau platnic. biliargiul biliargiul Buna ziua. Anul trecut am dat imprumut unei doamne suma de 32000e, am facut un contract de imprumut cu garantie ipotecara, garantia fiind o garsoniera. Doamna ... (vezi toată discuția)
Nerespectare contract de inchiriere decumariana decumariana Buna ziua, am si eu o problema cu un chirias. Am inchiriat un apartament anul trecut in aprilie unei doamne, reprezentant legal al unei firme. Doamna dorea ... (vezi toată discuția)
Incetarea unui contract de inchiriere spatiu comercial silvia1502 silvia1502 Buna ziua, puteti sa imi spuneti daca am un contract de inchiriere intre persoana fizica si persoana juridica inregistrat la administratia financiara,si care ... (vezi toată discuția)