avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie Alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie Alimentara

Buna Tuturor' ma numesc Adrian si am o problema daca pot sa i spun asa si ea este .
Parintii mei sunt in divort si prima pronuntare este pe data de 12 sept ,iar eu pe data de 6 mai fac 18 ani . Dar tata cand a bagat actele la divort ma scris si pe mine acolo sa imi plateasca pensia alimentara , si intrebarea mea este va trebui sa o dau eu in judecata sa ii cer pensie alimentara sau sau sunt "inclus" in procesul de divort ? cu toate ca o sa am 18 ani cand se pronunta divortul . Multumesc astept raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 21:29, 4 Mai 2012
parerea mea este ca daca tu o sa ai 18 ani nu o sa mai ai dreptul la pensie ,in cazul in care urmezi o facultate vei avea dreptul la pensie pana la terminarea studiilor
am 18 ani si sunt in clasa 10
esti „inclus in divort”. Se va stabili cuantumul pensiei de intretinere, desi legea spune ca obligatia de intretinere se face in natura, de regula.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai primesc pensie alimentara? de unde? ionescu222 ionescu222 buna seara!! ma numesc ana am 19 ani si tocmai am terminat clasa axIIa. parintii mei sunt divortati de 10 ani, de atunci eu fiind incredintata tatalui meu. ... (vezi toată discuția)
Divort fara minor. Adryanus Adryanus Buna ma numesc Adrian si sunt elev in cls X , parintii mei divorteaza pe cale judecatoreasca si primul proces este pe data de 11 sep. 2012 , iar eu pe data de ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere jully3tt3 jully3tt3 Buna ziua ! Am terminat clasa a-XII-a si primesc pensie de intretinere de la tatal meu.Ma intereseaza daca primesc somaj mai pot primi pensie? Care este tipul ... (vezi toată discuția)