avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire in urma a doi soti fara copii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire in urma a doi soti fara copii

Sot si sotie, fara copii, vor sa stie cum sa procedeze, ca tot ce le apartine (bunuri mobile si imobile), sa mosteneasca intai sotul care supravietuieste celuilalt si dupa ce decedeaza si al doilea, totul sa ramana unei persoane, care nu le este ruda, dar care locuieste cu ei si ii ingrijeste de peste 20 ani. Acesti soti, ar dori sa stie ce act sa faca, asa incat sa nu poata fi atacat in instanta de nimeni, nici de fratii lor, care au dreptul prin lege la succesiune. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 02:40, 5 Mai 2012
Trebuie ca ambii soti sa face testamente reciproce. Deci fiecare sot sa faca un testament prin care sa il declare de celalalt mostenitor universal.

Testamentul trebuie sa fie autentic, deci trebuie facut la un notar.

Ulterior, după decesul unuia dintre soti, sotul supravietuitor va face un nou testament prin care il va declara mostenitor universal pe respectivul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Familie fara copii 040779 040779 Buna ziua.Sora mea si cumnatul meu sunt casatoriti de 8 ani si nu au copii.Sora mea doreste sa afle daca in cazul in care unul dintre ei decedeaza rudele din ... (vezi toată discuția)
Mostenire - soti fara copii ContSters45263 ContSters45263 In situatia in care cei doi soti nu au copii, ce ar trebui sa faca acestia pentru ca in cazul decesului unuia dintre ei intreaga avere sa ramana celuilat sot? ... (vezi toată discuția)
Mostenire soți fără descendenți navigatorul navigatorul Buna ziua,rog,daca se poate,informatia LEGALA: sot si sotie,fara copii,ambii cu frati.In cazu decesului unuia,ce acte trebuiesc intocmite,ambii in viata,pentru ... (vezi toată discuția)