avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire - soti fara copii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire - soti fara copii

In situatia in care cei doi soti nu au copii, ce ar trebui sa faca acestia pentru ca in cazul decesului unuia dintre ei intreaga avere sa ramana celuilat sot? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 13:50, 4 Mai 2010
sa-si faca reciproc testament
Sa-l numeasca prin testament legatar universal asupra tuturor bunurilor mobile si imobile.
S-ar putea sa fie mostenitori legali din alte clase care sa atace testamentul intrucat le-a fost incalcata rezerva legala( ascendenti- parintii defunctului si colaterali - fratii, ambii din clasa a doua de mostenitori).
Cu respect,
Minodora Sorian
De mentionat ca trebuie sa isi faca fiecare cate un testament, unul celuilalt.
Testamentul reciproc nu e valabil, doar cele separate.
Dar exista posibilitatea ca parintii lor ( daca sunt in viata ) sa atace testamentul, pt ca sunt mostenitori rezervatari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire liviuiordan liviuiordan Buna ziua. As dori sa stiu daca pot mostenii prin testament o casa, eu nefiind niciun fel de ruda cu proprietarul. Mentionez ca nu are copii, doar frati. (vezi toată discuția)
Anularea testamentului george1967 george1967 Va supun atentiei urmatorul caz : Tatal meu se casatoreste in anul 2003 Face impreuna cu sotia testamente autentice reciproce ( anul 2004 ) Sotia dispune ... (vezi toată discuția)
Testament Nedelea-Eugen Nedelea-Eugen Sotul decedat.Sotia in viata.Fara copii.Sotul a lasat sotiei testament cu toata averea lui mobila si imobila nespecificand care sunt acestea.Cine beneficieaza ... (vezi toată discuția)