avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inaltare gard
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inaltare gard

as dori sa va intreb, daca gardul dintre noi si vecinii nostri (cu care nu ne avem prea bine) este construit, dar am dori sa-l facem mai inalt decât este in prezent, aceasta ar putea fi considerata ca fiind o ilegalitate? Mentionez ca vecinii nu ar rata ocazia daca ar putea sa depuna planngere impotriva noastra, este nevoie de acordul lor? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 15:43, 5 Mai 2012
Eu mi-as lua autorizatie de la primarie ca sa fiu in regula si mi-as face un gard frumos. Legea nu prevede ce inaltime trebuie sa aiba gardul dintre doua proprietati numai ca acest gard este hotar comun. Dar, daca felul in care il edificati acum nu aduce nici un prejudiciu vecinului, acesta nu are ce sa va faca. Trebuie doar sa respectati cu sfintenie hotarul, sa nu ii incalcati lui proprietatea si sa nu il afectati cu ceva. Ex,: daca faceti gardul ca pe un zid si in felul acesta ii inchideti vreo fereastra, sau se scurge apa pe proprietatea lui, nu este bine. Daca gardul nou nu ii produce nici un prejudiciu, totul este in regula.
dandanaua a scris:

Legea nu prevede ce inaltime trebuie sa aiba gardul dintre doua proprietati ...

Legea nu prevede, dar exista Regulamente locale care prevad si astfel de limite.
Cereti un Certificat de Urbanism la Primarie, si va lamuriti. De exemplu undeva in Ilfov, se prevede ca gardul dintre proprietati poate sa aiba inaltimea maxima de 3 m si sa fie opac(zid, lemn)
Nu construiti fara autorizatie, mai ales ca nu va aveti bine cu vecinii.Este primul motiv pentru care va pot reclama!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordul vecinilor pentru modificarea gardului dintre proprietati??? lili7 lili7 In cazul in care doresc sa renovez prin modificarea aspectului exterior si formei, gardul care imprejmuieste proprietatea mea(gard construit excusiv de noi), ... (vezi toată discuția)
Gard intre vecini CAI2010 CAI2010 Urmare a dezbaterii unui partaj succesoral mă confrunt cu urmatoarea situatie. Casa părintească pentru care s-a dezbătut succesiunea a fost castigata de ... (vezi toată discuția)
Hotarele dintre vecini gabriela_12 gabriela_12 BUNA ZIUA ,VA PUN IN DEZBATERE O PROBLEMA DES INTALNITA INTRE VECINI . SE POATE INLOCUI UN GARD CU ALTUL DIN TABLA INALT DE 2 METRI IN DREPTUL GEAMULUI ... (vezi toată discuția)