avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Gard intre vecini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Gard intre vecini

Urmare a dezbaterii unui partaj succesoral mă confrunt cu urmatoarea situatie.
Casa părintească pentru care s-a dezbătut succesiunea a fost castigata de câtre sora mea. Aceasta se afla in aceeasi curte cu o altă casa proprietate personala a mea.
Eu vreau să fac gard inalt de 2m inaltime si opac. Am voie să fac asa un gard inalt. Va fi un gard din lemn, fara fundatie din beton. Am nevoie de la autorizație? De la primărie mi s-a spus că nu îmi trebuie autorizatie si ca cel mai bine ar fi sa ajung la un acord cu noul vecin.

O zi buna
Cel mai recent răspuns: Andr@ , utilizator 10:56, 1 August 2018
Gardul, oriunde ar fi, este considerat constructie si ai nevoie de autorizatie de construire.
Bună dimineața, Pe langă autorizație, care trebuie sau nu trebuie...( legal da, primaria spune ca nu...acum depinde si de ce vecinii aveti, va reclama sau nu...) dar, pe langa asta, eu as mai vorbi si cu sora sa angajam un cadastrist sa ne faca delimitarea terenului in concordanta cu ce avem in acte...
Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2018
Ionut.ion, utilizator
Este nevoie de autorizație. Dacă faci fără, sora te va reclama, te va da în judecată, vei plăti amenzi și vei fi obligat să-l demolezi, plus cheltuieli de judecată.

Cere un certificat de urbanism de la primărie (nu te mai baza pe comunicări verbale), este primul pas în procesul de autorizare, oricum.

Vei afla de acolo care sunt reglementările urbanistice. În funcție de ele, mai ales în mediul rural, este posibil să nu poți construi gard opac pentru hotarul dintre proprietăți (pentru a lăsa lumină), ci doar transparent. Opac s-ar putea permite doar la stradă...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inaltare gard Emicris Emicris as dori sa va intreb, daca gardul dintre noi si vecinii nostri (cu care nu ne avem prea bine) este construit, dar am dori sa-l facem mai inalt decât este in ... (vezi toată discuția)
Gard delimitare vecin Cristianhurezan Cristianhurezan Buna seara, va rog frumos sa-mi raspundeti,daca se poate la urmatoarea problema: am cumparat,un apartament ,intr-o casa familiala,la parter;detinem in ... (vezi toată discuția)
Gard despartitor intre proprietati 040779 040779 Buna. In anul 2004 am facut un gard despartitor intre mine si vecinul meu. Acest gard este facut pe proprietatea mea si vecinul a sesizat primaria in legatura ... (vezi toată discuția)