avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul meu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul meu

buna ziua.Prin desfiintarea locului de munca, am inteles ca unitatea are obligatia sa-ti ofere alt loc vacant corespunzator studiilor.Dupa un an de zile ce drepturi am si unde ma pot interesa.Pot da in judecata compania?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:36, 6 Mai 2012
Prin desfiintarea locului de munca angajatorul va baga in somaj. Nu stiu sa existe prevedere legala care sa il oblige pe angajator sa ofere alt loc de munca corespunzator. De ce ar mai desfiinta locul de munca daca trebuie sa faca un altul?
@reasilvia

Are dreptate @Alex_Muntean,insa ceva imi da de gandit ca dvs ati vrut sa spuneti ca se va desfinta postul pe operatia pe care o faceti trecand la alta operatie asemanatoare.
De ex: Sa presupunem ca unitatea dvs are locuri de munca ca vanzatori. Acum daca dvs ati lucrat ca vanzatoare la mezeluri,si postul se va desfinta ca nu mai vrea patronul sa aiba vanzari de mezeluri,cu siguranta poate sa va ofere loc de munca de vanzatoare la panificatie daca are la vanzare si produse de panificatie.
@ reasilvia

1. art. 65 nu reglementeaza în sarcina angajatorului obligaţiile de diligenţa de a oferi salariatului care urmeaza a fi concediat un alt loc de munca vacant, precum şi, subsecvent, de a cere sprijinul agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de munca.

2. Condiţiile impuse de art. 65 din Codul muncii sunt desfiinţarea locului de munca şi existenţa unei cauze efective, reale şi serioase.

3. Decizia de concediere, emisa în baza art. 65 din Codul muncii, poate fi contestata la instanţa judecatoreasca. Actiunea se depune la Tribunalul in raza caruia domiciliaza salariatul in termen de 45 de zile de la data comunicarii deciziei. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.

4. Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiaza de masuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevazute de lege şi de contractul colectiv de munca aplicabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcerea din concediu post-natal.... monalisaalina monalisaalina Buna ziua,lamuriti-ma va rog,ce se intampla daca dupa implinirea termenului concediului de crestere a copilului , functia pe care am avut-o s-a ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la serviciu dupa concediul maternal ContSters204247 ContSters204247 Buna ziua Sunt o mamica care mai are 2 luni si ar trebui sa se intoarca la serviciu , insa am fost anuntata acum 2 zile ca nu mai pot justifica un loc pentru ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim conform art 65 codul muncii dana81 dana81 Buna ziua. Daca se restructureaza un post conform art 65 din Codul muncii care este procedura? Angajatului i se ofera imediat un alt post sau se desfiinteaza ... (vezi toată discuția)