avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum se timbreaza un partaj bunuri comune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum se timbreaza un partaj bunuri comune

luni am primul termen la instanta in dosarul de partaj bunuri comune , am facut intimpinare si cerere reconventionala
Intrebarea este pina imi stabileste instanta taxa de timbru de 3 % la valoarea bunurilor , trebuie sa platesc la depunerea cererii reconventionala taxa de timbru si timbru judiciar , daca da ce valoare
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 20:24, 5 Mai 2012
La o valoare pe care o estimati dvs.

Recomandarea mea este sa va intelegeti cu sotul si sa finalizati partajul prin mediere, asa scapati sa mai platiti un munte de bani pe taxa de timbru
Daca ati indicat in cererea reconventionala valoarea bunurilor, instanta va stabili cuantumul taxei de timbru , urmnad sa o achitati pana la urmatorul termen
Taxa de 3% o plataeste in primul rand reclamantul.
Din moment ce vorbiti de reconventionala, inseamna ca sunteti parata, si nu sunteti de acord cu solicitarea din cererea introductiva a reclamantului.
Separat de aceasta taxa de 3%, daca partile contesta bunurile de impartit, valoarea acestora sau drepturile ori marimea drepturilor coproprietarilor in cadrul cererilor de mai sus, taxa judiciara de timbru se datoreaza de titularul cererii la valoarea contestata, in functie de valoarea masei partajabile.
Putei depune initial reconventionala fara acea taxa, dar dupa evaluare sa fiti pregatita cu suma calculata conform art. 2 alin. (1) din legea 146/1997 actualizata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj blasciucgabi blasciucgabi Care este taxa de timbru (in procent) pentru un proces de partaj? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Divort ccornel ccornel as dori un model de cerere partaj si ce taxe se platesc va multumesc (vezi toată discuția)
Partaj, timbrarea actiunii orosu orosu Reclamanta in proces de partaj a locuintei, o solcita 100% si timbreaza la 1/2 din valoarea imobilului (valoarea de inventar), motivand ca contesta jumatatea ... (vezi toată discuția)