luni am primul termen la instanta in dosarul de partaj bunuri comune , am facut intimpinare si cerere reconventionala
Intrebarea este pina imi stabileste instanta taxa de timbru de 3 % la valoarea bunurilor , trebuie sa platesc la depunerea cererii reconventionala taxa de timbru si timbru judiciar , daca da ce valoare
va multumesc anticipat
Daca ati indicat in cererea reconventionala valoarea bunurilor, instanta va stabili cuantumul taxei de timbru , urmnad sa o achitati pana la urmatorul termen
Taxa de 3% o plataeste in primul rand reclamantul.
Din moment ce vorbiti de reconventionala, inseamna ca sunteti parata, si nu sunteti de acord cu solicitarea din cererea introductiva a reclamantului.
Separat de aceasta taxa de 3%, daca partile contesta bunurile de impartit, valoarea acestora sau drepturile ori marimea drepturilor coproprietarilor in cadrul cererilor de mai sus, taxa judiciara de timbru se datoreaza de titularul cererii la valoarea contestata, in functie de valoarea masei partajabile.
Putei depune initial reconventionala fara acea taxa, dar dupa evaluare sa fiti pregatita cu suma calculata conform art. 2 alin. (1) din legea 146/1997 actualizata.