Iar intervin eu, desi nu sunt jurist.
1.Incercati sa comunicati cu beneficiarului dreptului de vizita in scris(email sau sms)
2.eu as deschide proces pentru modificare program vizita minor si m-as apara singura.
In primul rand, nu este normal sa nu aveti nici un weekend complet/luna impreuna cu copilul, acest program nu serveste interesului superior al minorului
In al doilea rand, un alt capat de cerere trebuie sa fie comunicarea, in scris, cu n zile inainte dorinta de a beneficia de dreptul sau, tinand cont de ceea ce ati spus, ca nu vine cu lunile sa ia minorul la el. Motivati ca minorul trebuie pregatit pentru plecarea de acasa cu tata si de fiecare data cand il pregatiti si tata nu vine, copilul se simte pacalit.
In acest sens, puteti merge cu copilul la un psiholog care sa constate dezamagirea copilului ca este pacalit si care sa recomande pregatirea copilului pentru relatiile cu tata numai cand este sigura aceasta intalnire.
Adevarat, Dvs. nu trebuie sa fiti la domiciliu cand vine, copilul trebuie sa fie gata de plecare.
Si da, asa au explicat unii pe forum, daca are program de la 10 la 18, in acest interval copilul trebuie sa stea acasa, nu tu strand, teatru de papusi, circ sau parc.
Nu trebuie sa fiti la domiciliu cand vine sa ia copilul.
Poate sa fie bunica materna.
Poate sa fie o ruda, etc...
Varianta cu e_mailul se poate dovedi utila si mai ieftina decat cea cu scrisori recomandate cu confirmare de primire sau prin avocati.
Este bine sa aveti si martori cand nu se prezinta.
Chiar si notarul are dreptul si obligatia de a fi prezent in ziua si la ora respectiva daca notarul este de acord si doreste sa se prezinte la domiciliul dvs.
Un act incheiat de notar de 2 ori poate conta foarte mult.
era vorba ca nu eram cu copilul la domiciliu,avand in vedere ca venea si dupa ore intregi,cand,are dreptate,pregateam copilul cu buna intentie,nestiind ca nu vine deloc sau intarzie ore intregi
de multe ori am avut ceva planificat sa fac in acea zi,si a trebuit sa anulez,ca are dreptul sa faca asta,dar nu obligatioa sa anunte
evident,dezamagirea copilului ,nu are rost sa o descriu cam cat de mare era,cand se lipea de mine si plangea intreband de ce nu a venit
deci,in concluzie,copilul trebuie sa fie acasa??????????
indiferent cand si daca vine,nu putem iesi in oras,parc,spatiu de joaca,trebuie sa stam lipiti de casa???????????asteptand????????
l-am atentionat de f multe ori,la maxim jum de ora daca nu a venit ,plecam si sa il ia de acolo unde suntem atunci
nu se pune problema ca ii interzic drepturile
ps,este strigator la cer,inuman pt mama sa suporte bataia de jac a fostului,plin de drepturi
Sa aveti martori acasa chiar daca nu veti fi acasa daca intarzie asa de mult.
Daca vine cu executorul se va incheia un proces verbal cu ora.
Atunci de abia va fi obligat sa respecte ora.
Executorul intarzie cel mult 15-20 de minute.
Martorii sa fie prezenti si cand va veni cu executorul.
Politia nu il poate ajuta.
Degeaba suna la 112.
Risca sa isi ia cel mult o amenda...
merci mult,numai probleme imi face,e un fel de vendeta personala,nu contribuie cu nimic,nu face nimic,numa drepturi,...si drepturi
este luat in evidenta si la politie,pentru comportament agresiv ,injurii,amenintari
de altfel de asta s-a si desfacut casatoria,culpa lui
se pare ca nu o poate digera
daca nu voi avea de ales,voi deschide din nou actiune de modificare a programului de vizita,de altfel,hotararea nu intra in autoritatea de lucru judecat,mi s-a lasat aceasta posibilitate