1. Pedeapsa complementara a degradarii militare este una absolut determinata? Deoarece se precizeaza ca pedeapsa absolut determinata e prevazuta expres in lege atat in natura acesteia, cat si in cuantumul exact, iar doctrina mentioneaza in aceasta categorie doar detentiunea pe viata.
2. In cazul in care exista circumstante atenuante, pedeapsa accesorie poate fi inlaturata?
Degradarea militara este o pedeapsa complementara care poate fi aplicata in cazul anumitor infractiuni si anumitor infractori (art.67, cod penal). Existenta circumstantelor atenuante nu conduce la inlaturarea pedepselor accesorii , avand efect doar cu privire la pedeapsa principala si la pedepsele complementare . A se vedea art.76, alin.1 şi alin.3, Cod penal.
Degradarea militara este , in opinia mea, asa cum se poate deduce din art. 67 C. penal, o pedeapsa complementara absolut determinata, intrucat ea consta in pierderea gradului militar si a dreptului de a purta uniforma militara.
Daca interzicerea altor drepturi se poate dispune pentru o anumita durata , degradarea militara are efect definitiv, nu scrie si nu am gasit niciunde ca gradul militar ar mai putea fi redobandit...
Pedepese complementare
cypyk
Rog pe cei care pot, sa imi expuna si mie articolele din codul penal care prevad pedepsele complementare si accesorii? S-au introdus pedepse complementare ... (vezi toată discuția)