avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recunoastere copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recunoastere copil

buna ziua,
daca o femeie are un copil cu varsta de 14 ani,dinainte de casatorie iar acum este casatorita si actualul sot doreste sa treaca copilul pe numele lui, ce trebuie sa faca?specific ca: copilul in certificatul de nastere nu are trecut nici un tata.
va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Mai 2012
mmmmela, utilizator
Cel mai recent răspuns: mmmmela , utilizator 23:58, 15 Mai 2012
Sa il adopte.
va multumesc de raspuns!
dar nu exista o cale mai simpla, cum ar fi o declaratie notariala precum acesta recunoaste ca el este tatal acelui copil sau o alta varianta pentru a nu ajunge in instanta?
Ultima modificare: Duminică, 6 Mai 2012
mmmmela, utilizator
Cred ca ar putea sa recunoasca copilul la serviciul de stare civila,trebuie sa va interesati acolo.
va multumesc foarte mult,
va doresc o zi minunata,
cu deosebit respect,
mmmmela.
mmmmela a scris:

va multumesc de raspuns!
dar nu exista o cale mai simpla, cum ar fi o declaratie notariala precum acesta recunoaste ca el este tatal acelui copil sau o alta varianta pentru a nu ajunge in instanta?



Da,este posibil ce spuneti dvs. insa nu acesta este adevarul. Actualul dvs. sot nu este tatal biologic al copilului si o asemenea declaratie e la limita legalitatii. In plus, daca tatal adevarat al copilului apare din senin, el poate contesta recunoasterea paternitatii si atunci ajungeti sigur in tribunal.
Solutia corecta si sigura este adoptia copilului de catre sotul dvs. prin ceea ce numim adoptie in familie.

Alte discuții în legătură

Nume copil dupa casatorie Cornelia G Cornelia G Daca un barbat se casatoreste cu o femeie care are un copil,copilul trece automat si el pe numele barbatului dupa cununie?Daca nu care sunt posibilitatile de a ... (vezi toată discuția)
Un copil nascut in afara casatoriei, fara tata, poate fi recunoscut de actualul sot? ralucamira ralucamira Nu am fost casatorita , am un copil iar tatal biologic nu l-a recunoscut si urmeaza sa ma casatoresc (nu cu tatal biologic:)) iar viitorul sot ar vrea ca fiul ... (vezi toată discuția)
Paternitate BETTY SEGEV BETTY SEGEV buna seara copilul meu are un an si este trecut pe numele fostului sot al partenerei mele de viata as dori sa stiu daca pot sa cer ca numele meu sa fie trecut ... (vezi toată discuția)