avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... compensare creante cu firma in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

compensare creante cu firma in insolventa

Cui ar trebui sa adresez cererea de compensare a creantelor salariale (certe , lichide si exigibile, prin decizie instanta si inscriere in tabel preliminar creante) cu bunuri mobile/imobile ale firmei debitoare aflate in insolventa, in conformitate cu art.52 din legea 85/2006, catre administratorul judiciar sau catre judecatorul de caz ?. Daca aceste bunuri au fost scoase la licitatie de catre administratorul judiciar mai pot cere compensarea cu ele ? Pot contesta tertii creditori aceasta compensare ?
Se poate cesiona o creanta chirografara unui debitor aflat in acelasi dosar , iar acestuia din urma sa i se diminueze valoarea debitului.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 11:51, 6 Mai 2012
Art. 52. - Deschiderea procedurii de insolvenţă nu afectează dreptul unui creditor de a invoca compensarea creanţei sale cu cea a debitorului asupra sa, atunci când condiţiile prevăzute de lege în materie de compensare legală sunt îndeplinite la data deschiderii procedurii.

Daca cititi cu atentie art 52 se refera la altceva , si anume conditiile pt compensare trebuie sa fie indeplinite la data deschiderii procedurii
Dvs doriti o dare in plata - este posibil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare angajata angajata Se poate compensa o factura mai mare de 10.000 ron si mai veche de 30 de zile fara a trece prin IMI daca una dintre parti este in insolventa si compensarea a ... (vezi toată discuția)
Este legala vanzarea prin licitatie de catre administratorul judiciar daca inca nu s-a depus planul de reorganizare? marik0 marik0 buna ziua, m-ar interesa sa stiu daca este legala vanzarea prin licitatie a unui imobil proprietatea debitorului (aflat in procedura de insolventa) in ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar al asociatiei asupra unui apartament detinut de o companie in insolventa talexi talexi Buna ziua, In blocul in care locuiesc avem ca restantieri la intretinere cateva apartamente care apartin unei companii aflate in insolventa si as vrea sa ... (vezi toată discuția)