avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fiica mea a plecat de acasa cum o pot recupera?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fiica mea a plecat de acasa cum o pot recupera?

Buna ziua,va solicit ajutorul deoarece fica mea in varsta de 17 ani a decis sa plece de acasa si sa se multe la prietenul ei cu care este impreuna de 1 an,cum o aduc acasa,prin politie?partea buna este ca nuna renuntat la scoala merge zi d zi si are conditii,a plecat de o saptamana,si imi este frica s nu faca cununia civila cu.acest baiat,ce este de facut? Va rog sa imi raspundeti urgent,imi vreau fata inapoi acasa
Puteti depune o plangere la politie numai daca baiatul o tine cu forta pe fata sau comite alta fapta de natura penala,santaj,amenintare,..etc.Depinde numai de ea daca se va intoarce la domiciliu.
@d_doruletu

daca fiica are 17 ani,cum vine asta : Depinde numai daca ea se va intoarce la domiciliu !?
Trebuie mentionat ca parintii raspund de copii pana la varsta de 18 ani ai copilului,apoi dupa ce copilul implineste 18 ani,va fi raspunzator in fata legii ptr tot ce va face.
Parerea mea este ca trebuie chemata D.G.A.S.P.C. si un examen psihologic ptr copil.
Copii nu trebuie lasati de capul lor.....cine stie....poate ramane insarcinata cu acel zis prieten,si apoi care-s urmarile?
Problema este ca nu o tine cu forta,ca ma sunat sami zica ca este bine,merge la scoala,nu o tine cu forta....sotul meu vrea s intre peste ei in casa sa le faca scandal,sa o oblige sa vina acasa,are ceva? Ce pot face altceva? cum o oblig sa vina acasa?
Sa intrati peste el (prietenul fetei) nu se poate cu forta,asta inseamna violare de domiciliu,iar prietenul nu stim ce varsta are.
Cel mai bine faceti o plangere la politie si la protectia copilului,iar mai departe politia si D.G.A.S.P.C. stiu ce masuri sa iau cu privire la acest caz.
Inaintati politiei o plangere penala impotriva baiatului motivand ca acesta este in fata copilei o persoana influenta si autoritara iar prin promisiuni de casatorie a determinat-o sa se mute la acesta si sa intretina relatii sexuale. Sigur in urma vizitei pe care o va face politia sau el politiei o sa se gandeasca serios daca vrea sa o mai gazduiasca.
Sesizati totodata si DGASPC (Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului). In urma acestei sesizari va fi facuta, asa cum s-a spus si mai sus, o examinare psihologica. DGASPC va sesiza la randul ei politia.

Succes!
Ultima modificare: Duminică, 6 Mai 2012
Villy1liv Villy1liv, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Plecarea de acasa Sebastian Miroiu Sebastian Miroiu Buna ziua am o relatie de 1 an cu o fata in varsta de 15 ani eu am 16 ani ,Parinti ei nu sunt deacord cu relatia noastra nustiu de ce .Parinti ei o pedepsesc ... (vezi toată discuția)
Corupere minora de 16 ani de catre un barbat mult mai in varsta codita-dorin codita-dorin Am o fata de 16 ani.Este indragostita de un barbat mult mai in varsta ca ea,si vrea sa se mute la el.Exista vreo procedura legala care sa imi permita sa nu o ... (vezi toată discuția)
Plec de acasa la 17 ani Ana-Maria1498 Ana-Maria1498 Buna seara, Asa cum ati mai citit discutii in acest forum despre plecarea minorului de acasa, incep asadar si povestea mea. Am 17 ani jumatate, in luna ... (vezi toată discuția)