avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

daca eu ,sotul si fiica majora am cumparat o casa de la stat ,in rate,care nu e achitata inca integral,in cazul unui divort cui ramane casa si cine e despagubit? mentionez ca eu am fost titular contract de inchiriere la aceasta casa cu mult timp inainte de casatorie dar am cumparat-o in timpul casatoriei si ca eu cedez partea ce mi se cuvine fiicei mele dar sotul nu vrea sa faca acelasi lucru,deci in caz de partaj ce se intampla?ramane sigur fiica mea cu casa ,si e despagubit sotul?In contractul de vanzare-cumparare suntem trecuti toti trei drept cumparatori
Cel mai recent răspuns: Mihail nelu Ciobanu , Avocat 18:50, 7 Mai 2012
La partaj, unul din soti poate solicita acordarea imobilului in integralitate cu obligarea platii unei sulte catre celelalte parti.
In cadrul unei cereri de partaj grefata pe dreptul comun, avand cota majoritara( presupun 2/3), fiica d-vs. are toate sansele sa-i fie atribuit bunul in exclusivitate cu plata catre sotul d-vs. a ratelor achitate de catre acesta pana la acel moment, rate ce vor actualizate.
Buna seara. Donati-i fiicei prin act notarial Cota parte din imobil ce va apartine Dvs. Astfel devenind proprietar majoritar are sanse mari ca imobilul sa i se atribuie in natura.
Si in acest caz sotul cum va fi despagubit? Prin inapoierea ratelor platite sau printr-o sulta ce valoreaza 1/3 din valoarea imobilului? Sa nu uitam ca totusi el este proprietar pe 1/3 din locuinta respectiva...
Va fi despagubit cu sumele platite.

Alte discuții în legătură

Divort, partaj, apartament ipotecat marinmariana marinmariana Buna ziua ,in cadrul unui proces de divort ,mai precis la partaj ,daca imobilul detinut ca si bun comun este ipotecat la banca in urma contractarii unui credit ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort binaj din anul 1987 si pana in 1992 an in care am oficialzat casatoria am cumparat in mai 1992 apartamentul in care locuim si astazi dar suntem cununati in ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters215112 ContSters215112 Mama mea a fost casatorita 3 ani cu barbatul cu care a trait inainte timp de 15 ani in concubinaj. Nu au avut copii impreuna, fiecare dintre ei avand din prima ... (vezi toată discuția)