avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune teren extravilan cu doi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune teren extravilan cu doi mostenitori care renunta .

Tata are 4 frati si vor sa dezbata succesiunea la terenul din camp ,2 frati au spus ca nu le trebuie terenu ,cei doi frati sau inteles cu tata pentru o suma de bani sai cedeze lui partea lor de teren .Cum sa procedam in cazul asta ,tata sal cumpere cu contract de vanzare cumparare ,alta modalitate nu este ,co procura ceva ,sa treaca partea lor de teren direct pe tata la dezbaterea succesiuni .
Cel mai recent răspuns: parlac , utilizator 18:10, 6 Mai 2012
In primul rand trebuie sa se dezbata succesiunea sau sa se suplimenteze certificatul de mostenitor cu acel teren, daca succesiunea este dezbatuta deja. Apoi partaj. Asa toti copartasii vor avea siguranta incheierii unui act juridic care protejeaza drepturile si interesele fiecaruia dintre ei.
Succesiunea este dezbatuta numai la casa parinteasca ,care este si vanduta ,la terenul din camp nu sa dezbatut .Acuma sunt discuti despre dezbatere .Deci cel mai bine sa se dezbata succesiunea, fiecare cu cota lui cum sau inteles dupa aia tata sa cumpere terenul de la cei doi frati ,in baza certificatului de mostenitor ce a rezultat din dezbaterea succesiuni.
Se face supliment la primul certificat de mostenitor apoi partaj ca sa nu platiti impozit ca la vanzare in care dvs ramaneti cu terenul si dansii cu sulte.
Pai tocmai asta era cum sa fac sa nu mai platesc ca la vanzare .Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună dimineața, subiectul este despre o succesiune, întreb ... mioara țugui mioara țugui Bună dimineața, Subiectul este despre o succesiune, întreb pentru o cunoștință care nu are ... (vezi toată discuția)
Drepturi succesorale Nicu2015 Nicu2015 In urma cu 9 ani tata a decedat. S-a facut succesiune pe apartament si conform legii mamei i-a revenit 62,5% si copiilor (3 frati) cate 12,5%. Eu sunt ... (vezi toată discuția)
Succesiune si partaj curiosu curiosu Buna ziua, Situatia e urmatatoarea: a murit tata acum 5 ani, s-a facut succesiunea si am obtinut certificate de mostenitori eu, sora si mama. Intre timp tata ... (vezi toată discuția)