avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatia de proprietari

in urma cu 3 luni s-a schimbat conducta de gaze de pe coloana care trece si prin apartamentul meu.eu sunt debransat de la aceasta coloana de 8 ani de zile, avand coloana trasa separat pt centrala si aragaz.administratorul blocului imi cere plata pt schimbarea coloanei comune.sunt obligat sa fac aceasta plata?atat in cazul afirmativ sau negativ, va rog, sa-mi spuneti si mie legea care ma obliga sau care ma deroga de la aceasta plata.va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 21:29, 6 Mai 2012
Va revine obligatia de a achita cota parte din schimbatul tevilor comune.
Legislatie:
- Lege nr. 230 din 06/07/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari
- Hotărâre nr. 1588 din 19/12/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari
va multumesc pt raspuns
Iata ce spune HG 1588/2007 cu Normele de aplicare a Legii 230/2007:
Art. 32
...........
(3) Niciun proprietar de apartament sau de spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta nu va fi exceptat de la obligatia de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntarii la folosirea unei parti din proprietatea comuna, a abandonarii apartamentului sau a spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta ori in alte situatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caldura apartament elena_1234 elena_1234 Buna seara, Deranjez cu o problema: de putin timp au fost introduse gaze in blocul in care locuiesc parintii mei. Ei locuiesc la et 1 si cei de la et 2, 3 ... (vezi toată discuția)
Fond de reparatii radulescuoctavian radulescuoctavian As vrea sa stiu daca pot fi scutit de la plata fondului de reparatii pentru inlocuirea sau repararea tevilor de apa calda si caldura intrucat sun debransat de ... (vezi toată discuția)
Daca am ct mai trebuie sa platesc reparatia la tevile pe care nu le mai folosesc? gheo11 gheo11 Buna ziua Un locatar care are montata centrala termica in apartament si s-a debransat de la radetsi gaze cu acordul asociatiei , trebuie sa plateasca ... (vezi toată discuția)