avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... debransare RADET Constanta 2012
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

debransare RADET Constanta 2012

Mai am nevoie de semnatura unui vecin care este deja debransat ?
Puteti face o asemenea plangere pentru obligatia de a face, desi impotrivirea vecinului este un drept al lui de care se poate folosi stipulat in legea 325/2006, ca afectat direct.

Ultima modificare: Duminică, 17 Iunie 2012
elga50, moderator
Deci daca vecinul nu isi da acordul pt debransare, pot sa il dai in judecata, dar degeaba?
Adica daca vecinul de bloc nu vrea sa semneze, ramai blocat pe veci?
Trebuie sa existe o cale legala. Adica "obligatia de a face" are efect sau nu?
Mersi
AdiLutas a scris:

bun, si daca distribuitorul, RADET Constanta introduce in cererea de debransare acest articolo:
CAZURI IN CARE NU SE EMITE AVIZUL FAVORABIL DE DECONECTARE/DEBRANSARE
I. In cazul in care nu puteti face dovada a cel putin o deconectare totala legala de la sistemul de
termoficare efectuata in condominiul din care face parte apartamentul pentru care doriti deconectarea, prin
proces verbal incheiat anterior datei prezentei solicitari (art. 249 din Ordinul nr. 91/2007 al ANRSC) NU
SE EMITE AVIZUL FAVORABIL PENTRU DEBRANSARE.

si pe scara respectiva nu este nimeni debransat dar sunt 4 apartamante care vor a se debransa? in rest sunt indeplinite toate conditiile cerute de distribuitor.

Multumesc

Si eu sunt intr-o situatie oarecum similara.
Exista totusi un vecin care s-a debransat "in forta", adica si-a taiat tevile si i-a chemat sa constate debransarea, a avut ceva de furca cu ei, dar pana la urma a reusit. Ideea este ca acest vecin are doar un proces verbal de constatare a debransarii "fara aviz favorabil din partea RADET" pe care mi l-a dat in fotocopie pentru a-l anexa la dosar. Se pare insa ca nu imi va fi de ajutor.
Ce pot face in aceasta situatie? Daca imi refuza debransarea, iar eu voi face acelasi lucru pe care l-a facut si vecinul meu si ii chem pur si simplu sa constate, care ar fi consecintele?
Eu nu inteleg cum ma poate tine cineva legat de acest RADET. Este dreptul meu pe proprietatea mea sa optez pentru ce sursa de incalzire doresc.
Astept un raspuns si va multumesc!
ar fi fost frumos daca gaseam si raspuns la ceea ce a scris ahasoti..
din pacate si pacate ca si ceilalti m-am lovit de aceasta problema.. care se pare ca este din 2007.. ceea ce m-a surprins.. adik de atatia ani nu se face nimic..
ok.. nu se face nimic.. dar noi chiar nu putem face nimic?
eu personal cred ca voi opta intre debransarea in forta si cea numita debransare temporara.
inca nu m-am interesat ce inseamna exact acest tip de debransare dar dak s-ar putea face in fiecare an ar fi ceva, desi ar fi prea frumos sa fie adevarat..
(si ma refeream aici la deconectarea temporara..)

Alte discuții în legătură

Debransarea de la sistemul centralizat de incalzire Zgabul Zgabul M-am debransat (ilegal) de la sistemul centralizat de incalzire. Am depus o instiintare la RADET prin care le- am adus la cunostinta ca m-am debransat din ... (vezi toată discuția)
Debransare radet 2012 ellen6a ellen6a Buna ziua. Sunt proprietara unui apartament situat intr-un bloc construit in anul 1986. Am fost la asociatia de locatari si am intrebat despre proiectul tehnic ... (vezi toată discuția)
Debransare radet lorelena1306 lorelena1306 Stimati domni, Doresc sa fiu informata in legatura cu debransarile de la Radet: - Aproba RADET-ul debransari?? -Ce acte am nevoie pentru a ma prezenta la ... (vezi toată discuția)