avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Inmatricularea unui autoturism pentru persoane cu ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Inmatricularea unui autoturism pentru persoane cu handicap mediu

In anul 2011 in urma unei probleme de sanatate am suferit o interventie chirurgicala care a dus la o amputatie partiala de picior si implicit am fost declarat cu un handicap locomotor de grad mediu - desi nu pot merge in picioare nici macar 5m fara a ma sprijini in carje legea incaderaza aceasta situatie ca nefiind grava.
Daresc sa-mi procur un autoturism second hand, pregatit pentru handicapul pe care-l detin.
Va rog frumos sa-mi spune-ti care sunt facilitatile legale, fiscale si tehnice de care dispun pentru rezolvarea acestei probleme deoarece legislatia pe care am citit-o se refera numai la handicap accentuat sau grav

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: DraganFlorin , utilizator 12:26, 7 Mai 2012
Pentru handicap mediu nu exista prea multe facilitati. Daca considerati ca ati fost incadrat gresit, puteti cere reevaluarea cazului
Legea nr 448/2006,nu prevede facilitati fiscale pentru persoanele incadrate in grad de handicap mediu pentru achizitionare autoturism
DraganFlorin a scris:

In anul 2011 in urma unei probleme de sanatate am suferit o interventie chirurgicala care a dus la o amputatie partiala de picior si implicit am fost declarat cu un handicap locomotor de grad mediu - desi nu pot merge in picioare nici macar 5m fara a ma sprijini in carje legea incaderaza aceasta situatie ca nefiind grava.
Daresc sa-mi procur un autoturism second hand, pregatit pentru handicapul pe care-l detin.
Va rog frumos sa-mi spune-ti care sunt facilitatile legale, fiscale si tehnice de care dispun pentru rezolvarea acestei probleme deoarece legislatia pe care am citit-o se refera numai la handicap accentuat sau grav

Va multumesc anticipat

Puteti sa-mi spune-ti daca trebuie achitata taxa de poluare in cazul de mai sus?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul auto,scutit sau de platit. Cocainaa Cocainaa Buna ziua, Am o mare nedumerire.Conform legii 448/2006 as fi scutit de la plata impozitului auto fiind persoana cu handicap grav sau accentuat.Am fost la ... (vezi toată discuția)
Facilitati fiscale pentru persoanele cu dizabilitati (scutire impozit auto) tiberiusmunteanu tiberiusmunteanu Buna ziua , Sunt persoana incadrata in grad de handicap 2 accentuat (amputatie brat drept) si detin in propietate un autoturism care are ca dotare cutie ... (vezi toată discuția)
Cod fiscal-scutire taxa auto am handicap locomotor mediu(picior ... Ionel vranceanu Ionel vranceanu Cod Fiscal-scutire taxa auto Am handicap locomotor mediu(picior drept amputat)autoturism proprietate modificat pentru handicapul meu(accelerație pentru ... (vezi toată discuția)