avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie in Peru cetateana romana, cetatean peruan
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie in Peru cetateana romana, cetatean peruan

Buna ziua
As dori sa aflu ce documente sunt necesare si modalitatea de obtinere a acestora pentru incheierea in Peru a unei casatorii civile intre o cetateana romana si un cetatean peruan.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: nicoletafolta , utilizator 11:28, 7 Mai 2012
Daca va casatoriti in fatza autoritatilor peruane va trebui sa faceti urmatorii pasi:

1- cerere pentru o adeverinta de adeverinta celibat de la Starea civila
2 - certificatul de nastere si adeverinta de celibat trebuie traduse, legalizate si autentificate de un notar roman in spaniola
3- un drum la Camera Notarilor Publici din judetul dvs. pentru aplicarea apostilei
4 - taxe consulare platite la trezorerie pentru fiecare document

Pentru ca Peru nu este semnatara a Conventiei de la Haga va trebui sa supralegalizati traducerile la Ministerul de Justitie din Bucuresti (unde veti duce actele si chitantele de la trezorerie ) iar dupa aceea va trebui sa mergeti cu ele la Ambasada Peru in Romania.

Amanunte despre procedura supralegalizarii aveti aici:
[ link extern ]

Sper sa fie informatii complete, insa la notariatul unde veti face traducerile de care aveti nevoie veti primi in mod sigur indrumari.
Ultima modificare: Luni, 7 Mai 2012
Ares-3, moderator
Va multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatoria cu un cetatean egiptean in romania. violetacez violetacez Buna ziua! Am si eu intrebare ce acte ii sunt necesare unui cetatean egiptean pt a se casatori in romania, am inteles ca este necesara apostila conventiei de ... (vezi toată discuția)
Căsătorie cu un strain Hanna15 Hanna15 Buna dacă vreau sa ma căsătoresc cu un strain( pakistanez) ce acte are nevoie... dacă le traduce din urdu in engleză in țara lui și dacă poate cere la ... (vezi toată discuția)
Acte eliberate in romania se pot traduce, legaliza si apostila la traducator, notar si la prefectura in italia? viola viola ACTELE ROMANILOR PREZENTI IN ITALIA POT FI TRADUSE DE TRADUCATOR AUTORIZAT IN ITALIA APOI LEGALIZATE, APOSTILATE DE NOTAR SI PREFECTURA DIN ITALIA? (vezi toată discuția)