avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Responsabilitati contabil sef
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Responsabilitati contabil sef

1.Am rugamintea de a ma lamuri ce diferente exista intre un contabil sef si un director economic.Stiu ca in COR cea de a doua functie nu exista si nu stiu cum sa incadrez persoana care va raspunde de compartimentul financiar-contabil.
2.O alta problema se refera la fisele de post; cine are responsabilitatea de a le intocmi, inspectorul resurse umane sau cel care conduce compartimentul?
3.Compartimentul resurse umane este sau nu subordonat contabilului sef, in conditiile in care lucrez pe un program care imi scoate notele contabile, raspund de ele sau nu?
Va raman profund recunoscatoare daca mi-ati putea raspunde la aceste intrebari.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 20:42, 10 Decembrie 2008
sursa avocatnet

Va oferim un model orientativ pentru elaborarea fisei postului pentru postul de Director Economic - COD C.O.R.: 244.106, 1222.

Departamentul: financiar-contabil /economic

Obiectivul postului:
Elaborarea si implementarea politicilor economice in scopul eficientizarii economice a sociein conditiile respectarii legislatiei in vigoare;
Organizarea activitatii departamentului financiar-contabil; gestionarea actelor contabile; supervizarea activitatii persoanelor din cadrul departamentului financiar-contabil

Titulatura postului imediat superior: se completeaza denumirea postului ierarhic superior acestui post

Atributii si responsabilitati:
1. Asigura buna gestionare a patrimoniului societatii:
2.Asigura respectarea legislatiei fiscale la nivel de firma: organizeaza contabilitatea societatii in conformitate cu dispozitiile legale si asigura efectuarea la timp a inregistrarilor;
3.Intocmeste bugetul general al societatii, informeaza si face propuneri de corectie:asigura intocmirea la timp si in conformitate cu dispozitiile legale a balantelor de verificare, bilanturilor semestriale si anuale, precum si a situatiilor lunare privind principalii indicatori economico-financiari
4.Raporteaza rezultatele financiare ale firmei:analizeaza si propune masuri pentru cresterea rentabilitatii;
5.Elaboreaza si implementeaza sistemul general de evidenta a gestiunii firmei:
6.Conduce si organizeaza activitatea departamentului financiar - contabilitate:exercita controlul financiar preventiv;

Responsabilitati in raport cu produsele muncii:
1. constiinciozitate in raport cu sarcinile care-i revin;
2. raspunde de calitatea activitatii financiar contabile si de corectitudinea analizelor economice;
3. raspunde de mentinerea capacitatii de plata a societatii;
4. raspunde de efectuarea corecta si la timp a calculului drepturilor banesti ale personalului angajat al firmei;
5. indeplinirea la termen si in conformitate cu dispozitiile legale a obligatiilor fata de banci;
6. intocmirea lunara si in mod corect a bilantului contabil;
7. respectarea disciplinei financiar-valutare;
8. raspunde de calitatea raportarilor si a informarilor realizate de departamentul economic;
9. elaborarea si comunicarea la nivelul firmei a procedurilor de lucru in probleme de gestiune a patrimoniului;
10. raspunde de organizarea inventarierii patrimoniului;

Conditii ale postului de munca:
- conditii fizice ale muncii: munca de birou;
- program de lucru: 8 ore/zi conform normelor interne impuse de organizatie cu posibilitate de prelungire in functie de necesitatile departamentale/organizationale;
-deplasari: pe distante scurte sau medii(la diverse institutii publice financiare: banci, finante, etc...);
-posibilitate de prelungire peste program in situatii exceptionale (se precizeaza si acest aspect daca este cazul si/sau alte aspecte care fac referire la programul de lucru).

Competentele postului de munca:
Cunostinte
1. legislatie financiar - contabila;
2. cunostinte solide de contabilitate;
3. cunostinte solide de operare Pc: Word, Excell, Power Point;
4. cunostinte de gestiune;
5. cunostinte de operare soft-uri contabile;
6. cunostinte operatiuni import-export si vamale;

Cerinte comportamentale:
1. rezistenta la stres;
2. abilitati de negociere, consultanta si conciliere;
3. mentinerea unei atmosfere colegiale in relatiile de munca;
4 volum ridicat de cunostinte teoretice si practice;
5. receptivitate la solicitarile profesionale (capacitate de mobilizare personala pentru finalizarea intr-un timp cat mai operativ a sarcinilor ce-i revin);
6. abilitati de coordonare, planificare si organizare;
7. flexibilitate in gandire;

Salarizare:
Salarizarea se stabilieste in functie de normele interne ale fiecarei organizatii si de legislatia referioare la salarizarea stabilita pentru acest post.

Ultima modificare: Miercuri, 10 Decembrie 2008
ContSters42967, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O noua incadrare sau cumul de functii ? Danyella_tm Danyella_tm Buna ziua, Am si eu o mica problema....Lucrez ca economist, iar de ceva vreme am preluat si toate atributiile legate de resurse umane. Seful meu doreste sa ma ... (vezi toată discuția)
Cum e corect? Posidonia Posidonia Sunt inspector HR la o autoritate nationala.Am primit o Decizie prin care primesc integral atributiile unui post ramas vacant la Administrativ, care implica si ... (vezi toată discuția)
Functii cu studii medii si superioare piticul piticul sunt incadrata pe un post de referent/inspector resurse umane 342304 cu studii medii. am absolvit studiile superioare in domeniu cu diploma de licenta .As vrea ... (vezi toată discuția)