avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum e corect?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum e corect?

Sunt inspector HR la o autoritate nationala.Am primit o Decizie prin care primesc integral atributiile unui post ramas vacant la Administrativ, care implica si gestiune.
In decizie nu se face referire la salariu, la o perioda de instruire, ci doar ca o mi se completeaza fisa post cu noile atributii. Mi s-a spus ca fiind economist trebuie sa stiu orice, inclusiv achizitii publice.

Intrebari:
- In ce situatie ma aflu ca salariat dpdv al Codului Muncii, respectiv ce articol reglementeaza situatia in care ma aflu ?
-Se poate modifica fisa de post cu atributii ce nu anici o legatura cu atributiile postului pe care sunt incadrata, respectiv inspector de resurse umane? Ce cod COR va fi trecut in noua fisa?
-Se porneste de la premisa ca, pentru a indeplinii corect ambele functii trebuie sa stau peste program fara nici o salarizare suplimentara?
-Atributiile nou primite sunt considerate principale sau secundare? Institutia le considera principale si, nu numai ca nu imi da nici un fel de plata suplimentara , dar imi ia si lunar 10% din salariul de baza garantie gestionara.

Astept comentariile dvs. cu interes

-
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 09:37, 14 Octombrie 2009
Mai nou,daca e criza sau nu,angajatorii profita de aceasta perioada si fac tot felul de restrangeri care mai de care mai ingenioase. Daca sarcinile pe care vi le-au imputat sunt destul de complexe si necesita un timp zilnic destul de mare,discutati cu ei si explicati-le ca o persoana nu este capabila dpdv uman sa faca fata la 2 joburi ce presupun 8h de lucru/zi. Intr-o fisa de post a unui inspector de resurse umane nu se pot trece responsabilitati din alt domeniu...
Orice modificare a unui element al contractului individual de munca (cu exceptia sanctiunilor disciplinare) presupune incheierea unui act aditional si semnatura de acceptare a angajatului.
Este drept ca angajatorii au nevoie de "persoana buna la toate" care se mai simte si jignita de vreo marire de salariu pentru ca se presupune ca face munca din pasiune, dar aste presupune faptul ca noi ca angajati si acceptam.
Mai exista si varianta cumulului de functii.
Cred ca ar trebui sa discutati cu seful dvs direct si sa puneti toate intrebarile referitoare la noul post, poate va convine sau nu noul post, noile atributii.
Legea cumulului de functii a fost abrogata de Legea 53/2003 Codul Muncii, care nu prevede, dar nici nu interzice expres, 2 CIM-uri la aceuasi unitate. Nu stiu alt act normativ care sa reglementeze ocuparea de 2 functii cu timp integral la o institutie.
Ar fi ideal daca cineva s-ar putea pronunta pentru fiecare din intrebarile mele.
din pacate, pana acum, nimeni nu m-a putut lamuri.
In ceea ce priveste discutia cu seful meu direct este foarte greu: sunt subordonata sefului HR si sefului de Administrativ, care se afla in alta localitatea unde e sediul central, dar si ordonatorului locatiei unde functionez.Din pacate nimanui nu-i pasa.
E criza si trebuie sa muncim. In acest context am nevoie de experienta unor profesionisti.
- In ce situatie ma aflu ca salariat dpdv al Codului Muncii, respectiv ce articol reglementeaza situatia in care ma aflu ?

Este vorba de art.41 din Legea 53/2003.
-Se poate modifica fisa de post cu atributii ce nu anici o legatura cu atributiile postului pe care sunt incadrata, respectiv inspector de resurse umane? Ce cod COR va fi trecut in noua fisa?

Fisa postului se poate schimba si functia. Pentru noul post poate fi unul din urmatoarele coduri COR: 343101 (Secretar administrativ); 343102 (Secretar asistent direct); 343103 (asistent manager); 343104(asistent de cabinet); 419001 (Functionar administrativ); 419003 (Inspector documente secrete). Variantele ar fi multiple, dar cred ca functionar administrativ ar fi cel mai bine. Pe actul aditional este nevoie de semnatura dvs de accept.
-Se porneste de la premisa ca, pentru a indeplinii corect ambele functii trebuie sa stau peste program fara nici o salarizare suplimentara?

Trebuie sa se porneasca de la premisa legala, aceea ca orele suplimentare se platesc.
Atributiile nou primite sunt considerate principale sau secundare? Institutia le considera principale si, nu numai ca nu imi da nici un fel de plata suplimentara , dar imi ia si lunar 10% din salariul de baza garantie gestionara.

Seful direct este cel care stabileste prioritatile, decide ce lucrari sunt mai urgente decat altele. Garantie va poate opri daca sunteti incadrata ca gestionar si exista o lege care reglementeaza situatia gestionarilor. Legea 22/1969.





~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Specialist resurse umane elena rusu elena rusu Am si eu o intrebare,daca sunteti informati va rog sa ma ajutati. O persoana cu facultatea de litere, constructii, istorie poate ocupa un post de specialist ... (vezi toată discuția)
Fisa de post - manager/ coordonator organizare rrramor rrramor Buna tuturor. De curand am fost angajata intr-un departament nou ( creat o data cu aparitia mea ) si nu am fisa de post. Prima sarcina data a fost aceea de ... (vezi toată discuția)
Fisa postului KINGA123 KINGA123 Buna Ziua, am o nelamurire privitoare la intocmirea fisei de post. Daca , in fisa postului a unei persoane figureaza ca atributie indeplinirea activitatii ... (vezi toată discuția)